Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

makadamia 07:56, 20 cze 2017

Ewciu - ja z podziękowaniami wpadam, za podpowiedź w sprawie jabłoni: adirondack nie mieli, za to ta van eseltine akurat była, to wzięłam ze sobą
sylwia_slomc... 09:05, 20 cze 2017

Widzę, że u ciebie cebula też w kwiat idzie , u mnie to samo przymrozek dał w kość i cebuli nie będzie, oberwałam kwiaty, ale nie wiąże bulwy
Urszulla 09:20, 20 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ewo, czyli te fioletowe to są tojady? Dla mnie ta roślina jest Nowym odkryciem. ostatnio dziewczyny rozprawiały na ich charakter trujący. Trochę strach

Poza tym lista opisowa imponującą. Wiele z tych roślin mam malutkie jeszcze. Na efekty wiadomo czeka się 2 lata.

Przy okazji zapytam Cię o derenie Ivory. Z Twoich patyczków mam 3 sztuki tylko łodygi zielone mają. Są schowane jeszcze w cieniu może dlatego? Jak myślisz przesadzić na słońce? Może się te łodygi wybarwią?
Urszulla 09:35, 20 cze 2017

I jeszcze mi się marzy w warzywniku Twoj pomysł ma białe łubiny. Już od zeszłego roku i to nie przeminelo

Bardzo dziękuję że poszerzyłaś moje horyzonty ogrodnicze, resztę doczytam. Pozdrawiam w letni upalny poranek
AgnieszkaW 09:35, 20 cze 2017

"Malarstwo przestrzenne" - trafnie ujęte. Z wielką przyjemnością tu zaglądam, bo zawsze jest na co popatrzeć i poczytać.
Pozdrawiam ciepło
Joku 10:16, 20 cze 2017

Dziękuję za trochę cienia. Posiedziałam sobie na trawie chwilkę i poszłam zwiedzać dalej . Moja Reine de Violettes też w plamach ale kolor trzyma. Uwielbiam jej zapach.
Kasia73 10:16, 20 cze 2017

Ewa czy w Twojej okolicy szeroko rozumianej są jakieś szkółki lub sprzedawcy roślin? napisz mi proszę na priv
07_Rene 11:30, 20 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Gabrysiu, rośliny, o których piszemy na Ogrodowisku zadziwiająco szybko znikają z półek sklepowych. Jak ją spotkam to odkupię.

U mnie też kwitną róże w szpalerze.

oj, tak jest. Sama tego doświadczyłam.

Bogactwo Twoich rabat powala na kolana Chce się wszystkie zdjęcia zacytować.
Pszczelarnia 13:24, 20 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Ewo, czyli te fioletowe to są tojady? Dla mnie ta roślina jest Nowym odkryciem. ostatnio dziewczyny rozprawiały na ich charakter trujący. Trochę strach

Poza tym lista opisowa imponującą. Wiele z tych roślin mam malutkie jeszcze. Na efekty wiadomo czeka się 2 lata.

Przy okazji zapytam Cię o derenie Ivory. Z Twoich patyczków mam 3 sztuki tylko łodygi zielone mają. Są schowane jeszcze w cieniu może dlatego? Jak myślisz przesadzić na słońce? Może się te łodygi wybarwią?

Ula, te fioletowe na zdjęciu zacytowanym przez Ciebie (oprócz czosnków Krzysztofa) to bukwica: stachys officinalis. Ale jak chcesz mieć bardziej wartościową bukwicę (czyściec), to szukaj stachys 'Hummelo'.

Kwitnie wprawdzie później ale ładnie wynosi kwiat ponad rozetę liści i liście są mniejsze przez to chyba szlachetniejsze po przekwitnięciu na rabacie.

Tojady trujące ale czy laik rzuca się na rabatę i próbuje wszystko z niej zjeść?

Moje Ivory też takie, zrobię zdjęcie. Od Danusi dostałam prawdziwego d. 'Ivory Halo' i będziemy porównywać.
Pszczelarnia 13:25, 20 cze 2017

07_Rene napisał(a)

oj, tak jest. Sama tego doświadczyłam.

Bogactwo Twoich rabat powala na kolana Chce się wszystkie zdjęcia zacytować.

.