Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 16:23, 13 gru 2017

Agania napisał(a)

Piękny widok...zwłaszcza teraz zimą...(...)

Tak, w lecie za sadem nie rzuca się w oczy. A teraz bardzo cieszy. Przygotowania? Muszę przyspieszyć.
Anda 10:52, 14 gru 2017

Piękny piec pokazałaś. Już nawet nie pamiętam, kiedy ostatnim razem byłam w domu z takim piecem.

Plan na warzywnik świetny. Ja w kolejnym sezonie będę musiała zrezygnować z marchwi. Podczas ostatnich dwóch sezonów miałam taką dziwną, białawą mszycę na marchwi. Całe kolonie siedziały przy części zielonej. Nie mam pojęcia, co robię źle, ale najwyraźniej coś robię nie tak.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hanka_andrus 11:38, 14 gru 2017

Połyśnica marchwianka - to taka mszyca. Na nią nie ma sposobu, bo jej żywicielem jest topola. A topoli u nas dużo. Nie czytałam kiedy ona się przenosi z topoli na marchew i pietruszkę, ale rolnicy przed nią okrywają zagony z marchwią agrowłókniną. Ja też marchwi nie sadzę.
sylwia_slomc... 11:45, 14 gru 2017

O czyli dalie w warzywnik idą
Pszczelarnia 19:11, 14 gru 2017

Próba zimowych bukietów. Kwitnące białe agapanty .

sierika 19:48, 14 gru 2017

Połyśnica marchwianka lata do 60cm nad ziemią, warto sadzić marchew w wysokich skrzyniach co uniemozliwia jej atak.

Biały agapant idealnie pasuje do zimowych bukietów.
admete 06:48, 15 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Bo może u Was Gwiazdor w Wigilię prezenty przynosi? Mój Gwiazdor przybył z daleka z niejakim wyprzedzeniem i zaprezentował zestaw o nazwie dzikie kwiaty:

cudowne
Anda 17:14, 15 gru 2017

hanka_andrus napisał(a)
Połyśnica marchwianka - to taka mszyca. Na nią nie ma sposobu, bo jej żywicielem jest topola. A topoli u nas dużo. Nie czytałam kiedy ona się przenosi z topoli na marchew i pietruszkę, ale rolnicy przed nią okrywają zagony z marchwią agrowłókniną. Ja też marchwi nie sadzę.

Haniu, juz znalazlam, co to u mnie zeruje - to mszyca glogowo-marchwiana. U mnie glogi rosna. Tez juz nie bede sadzic marchwi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:15, 15 gru 2017

Biale agapanty sa przesliczne. W ogole sliczne sa te kwiaty, niebieskie tez
sylwia_slomc... 17:20, 15 gru 2017

Ewcia eukaliptus masz swój czy kupiony? Ciekawa jestem bo kiedyś kusiło mnie kupić, a nie wiem czy u nas dałby radę....reklamują, że tak, ale nie dowierzam