Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:01, 30 lip 2018

Gardenarium napisał(a)
Moja szałwia taka była na pocz. czerwca, potem przekwitła

Mnie się też wydawało, że należy ją już wyrwać, bo przekwitła ale potem (po deszczu) jakby na nowo ożyła. X. Karol ma takie zagony szałwii w Sandrigham a ogrodniczka mówi, że ona kwitnie długo (wyczytałam w książce).

Trzeba rozprawić się z różem na tej rabacie (one są z siewu, miały być białe albo żółte).

Agania 22:04, 30 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Agania pytała, co tam w szklarni. Upał.

I pod szklarnią

Ale świetnie rośliny sobie radzą pomimo upału, a teraz zapytam jak Ty się czujesz w tym upale, ja znalazłam sposób na płukanie żwiru...prysznic mam i czysty żwirek
sylwia_slomc... 22:11, 30 lip 2018

Kurcze mój tojad widzę tylko wiosna z liści, a potem mi nie kwitnie i ginie w masie siewek astrów. Może nie kwitnie bo za sucho
Pszczelarnia 22:15, 30 lip 2018

Agapanty kwitną nad wyraz obficie w tym roku.

Pszczelarnia 22:22, 30 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze mój tojad widzę tylko wiosna z liści, a potem mi nie kwitnie i ginie w masie siewek astrów. Może nie kwitnie bo za sucho

Na pewno. Kiedyś też go miałam w takim miejscu i nie kwitł. Astry u Ciebie dają siewki?

Sadziec biały, dekoracyjny sam z liści. Czasami udaje mu się zakwitnąć we wrześniu.

Pszczelarnia 22:24, 30 lip 2018

Agania napisał(a)

Ale świetnie rośliny sobie radzą pomimo upału, a teraz zapytam jak Ty się czujesz w tym upale, ja znalazłam sposób na płukanie żwiru...prysznic mam i czysty żwirek

Marnie, upał przeczekuję w nieustającej sjeście.
sylwia_slomc... 22:28, 30 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Na pewno. Kiedyś też go miałam w takim miejscu i nie kwitł. Astry u Ciebie dają siewki?

Sadziec biały, dekoracyjny sam z liści. Czasami udaje mu się zakwitnąć we wrześniu.

Z astrów jesiennych mam srylion siewek i niektóre już zaczynają kwitnąć dobra wiadomość dla tych co dostali ode mnie jest taka, że są w różnych kolorach
Gruszka_na_w... 23:55, 30 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Trzeba rozprawić się z różem na tej rabacie(one są z siewu, miały być białe albo żółte).

O! Mamy ten sam problem. Swój już rozwiązałam. W białych jeżówkach trafiła mi się jakaś rasowa różowa i bezodmianowa. Trudno było oddzielić, bo wyrastały z jednej kępki.
Tojada mam jesiennego. Krócej kwitnie niż ten letni.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nawigatorka 00:01, 31 lip 2018

a czy jedyną metodą na różowe jeżówki w białych jest ich wyrywanie. Nie chce różowych... a mam. w zeszłym roku wydałam i znów sie wysiały
sylwia_slomc... 00:27, 31 lip 2018

A ja bym ich stamtąd nie eksmitowała, podoba mi się taki zestaw