Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:25, 09 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Astry mam, z zawilcami miałam jeden nieudany kontakt. To zdjęcie powoduje, że mam ochotę spróbować jeszcze raz.
Co to za zawilec?
Intrygująca jest ta fontannowa nieduża trawka na brzegu rabaty. Co to?
Babie lato jeszcze trochę potrwa.

Z. 'Honorine Jobert'.

Trawka to rozplenica z tych selektów Tomkowych. Przerośnięta już i nie kwitnie - w przyszłym roku cała rabata idzie "pod szpadel".

Astrów mam niewiele poza gawędkami. Dosłownie 4 rodzaje. Denerwuje mnie ich podsychanie od dołu.

Babie lato - ciekawa nazwa, niech trwa.

Pszczelarnia 22:29, 09 paź 2018

Anda napisał(a)

HR jest bardziej zolta niz morelowa. Bursztynowe ma tylko lekkie odcienie.

Bursztynowe róże jak miód. Zakwitła mi wreszcie dalia z zeszłorocznego zakupu. David Howard.

tulucy 22:30, 09 paź 2018

Ewa BP ja jestem zachwycona, jest śliczna... Taka delikatna, a gałązka kwitnąca robi za cały bukiet...
Pszczelarnia 22:31, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
Ewunia a może dać do nich Heavenly Pink? Albo z większych Mini Eden? Ja jestem tA ostatnią zachwycona... Masa róźy...

Masa róży

Te dalie mam z siewu i zachowam je na rok przyszły.

Pszczelarnia 22:35, 09 paź 2018

tulucy napisał(a)
Ewa BP ja jestem zachwycona, jest śliczna... Taka delikatna, a gałązka kwitnąca robi za cały bukiet...

Dopiero też kwitnie mi ten powojnik. Ale sadzony był w lipcu.

sylwia_slomc... 22:41, 09 paź 2018

Moje dalie w większości już wykopane
mira 22:41, 09 paź 2018

Różę Cornelię właśnie zamówiłam bo była od kilku lat na mojej liście.

A skoro jesteś przy różach to może masz jakieś towarzystwo dla Artemis bo w kolejnym roku u mnie jest nr1 - szukam coś na podobieństwo.

Dalie podziwiam u Ciebie - cudowności

bo u mnie ciachło je ostatniego września - ach te żywopłty

ku pamięci - zjadłaś te dynie które pokazywałaś od Hani ? dobre jak tak to poproszę 2 nasionka.

pozdrawiam
Pszczelarnia 22:47, 09 paź 2018

mira napisał(a)
Różę Cornelię właśnie zamówiłam bo była od kilku lat na mojej liście.

A skoro jesteś przy różach to może masz jakieś towarzystwo dla Artemis bo w kolejnym roku u mnie jest nr1 - szukam coś na podobieństwo.

Dalie podziwiam u Ciebie - cudowności

bo u mnie ciachło je ostatniego września - ach te żywopłty

ku pamięci - zjadłaś te dynie które pokazywałaś od Hani ? dobre jak tak to poproszę 2 nasionka.

pozdrawiam

Nie mam ale zapytaj dziewczyny różane. Chodzi o dobranie kolorem, pokrojem, kształtem pąków? Pytam ale i tak nie pomogę, nie umiem.

Kupiłam w tym roku też Howarda w Moorriem, a miałam go z zeszłego roku z Kleine Plantage - cała ja.

Dyń nie zjadłam, mam zakaz na razie - siostra młodsza potrzebuje dużo dyń na wystawę. Ale Hania dowiozła kolejne, to coś zjem, choć na razie jeszcze cukinię dojadam.

mira 22:53, 09 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Nie mam ale zapytaj dziewczyny różane. Chodzi o dobranie kolorem, pokrojem, kształtem pąków? Pytam ale i tak nie pomogę, nie umiem.

Kupiłam w tym roku też Howarda w Moorriem, a miałam go z zeszłego roku z Kleine Plantage - cała ja.

Dyń nie zjadłam, mam zakaz na razie - siostra młodsza potrzebuje dużo dyń na wystawę. Ale Hania dowiozła kolejne, to coś zjem, choć na razie jeszcze cukinię dojadam.

Chodzi mi o taką siostrę dla Artemis - dobranie pokrojem

no właśnie zdziwiłam się że Howarda kwitnącego pokazałaś - mój już w gazecie śpi - malutka karpka
Pszczelarnia 22:57, 09 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje dalie w większości już wykopane

Dobrze, że jeszcze nie muszę. Ale co zrobiłam w międzyczasie? Otóż już przygotowałam stanowisko dla dalii na rok przyszły. Po prostu wyrównując brzegi warzywnika, zabrałam Mężowi kawałek trawnika (nie protestował). Znalazłam w moich zasobach bukszpana i go posadziłam. Na wiosnę przejdzie cięcie.