Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:32, 03 gru 2019

makadamia napisał(a)
fajne porównania.
5 lat to wydaje się niedługo, kiedy już miną

Tak, kiedy miną. Ale mijają szybko.
mirkaka 17:55, 03 gru 2019

Odpisałam na temat hortensji. Ciekawi mnie gdzie chcesz zrobić ten szpaler ?
Basilikum 18:06, 03 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Izabello, u Ciebie można jeszcze poszaleć, tyle przestrzeni!

oj tak ale ja jakos boje sieja zagracic no straszna jestem cykam sie z tym sadzeniem ale teraz chce troche poodgradzac. No i drzewa sadzic chce ae jeszcze nie mam planu co i gdzie.
I jeszcze na przyszly rok mam zamiar zrobic kurs pielegnacji ogrodow, taki zebym mogla po nim innych "uczyc". Mamy zamiar przyjmowac ogrodowch gosci.
Urszulla 19:13, 03 gru 2019

Ewo, pooglądałam efekty zmagañ ogrodowych. Metamorfozy dają dużo do myślenia o ogromie wykonanych prac.
A to tylko mały wycinek pokazałaś.
ewsyg 19:49, 03 gru 2019

Bo Ewa jest pracowita jak jej pszczółki
Pszczelarnia 20:17, 03 gru 2019

Basilikum napisał(a)

oj tak ale ja jakos boje sieja zagracic no straszna jestem cykam sie z tym sadzeniem ale teraz chce troche poodgradzac. No i drzewa sadzic chce ae jeszcze nie mam planu co i gdzie.
I jeszcze na przyszly rok mam zamiar zrobic kurs pielegnacji ogrodow, taki zebym mogla po nim innych "uczyc". Mamy zamiar przyjmowac ogrodowch gosci.

Izo, hm ja nie mam wrażenia, że u Ciebe będzie zagracone po posadzeniu przegród i drzew.

Kurs pielęgnacji ogrodu? Fajna sprawa. Mnie bardzo ciągną kwiaty cięte i florystyka.

A ja nadal wspominam. Tak się sadziło rośliny w mojej glebie.

Pszczelarnia 20:22, 03 gru 2019

ewsyg napisał(a)
Bo Ewa jest pracowita jak jej pszczółki

Nie ja sama tylko cały rój takich pszczółek, wszyscy wkładali serce.

Tutaj budowa płotu i widać ogrom karczowania i kopania. A płot ma dokładnie ok. 200 mb.

Pszczelarnia 20:26, 03 gru 2019

Urszulla napisał(a)
Ewo, pooglądałam efekty zmagañ ogrodowych. Metamorfozy dają dużo do myślenia o ogromie wykonanych prac.
A to tylko mały wycinek pokazałaś.

Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że zapał nas nie opuszcza(ł).

Np. te kamienie wywiozłam ze Szwagrem na taczce.

Basilikum 20:33, 03 gru 2019

Ewo to taki kurs z egzaminem panstwowym. Moglabym po tym dla naszych ogrodniczych klubow szkolenia robic np.

w tym roku po dniu otwartej furtki troche odpuscilismy ogrod ale planow naroilismy na przszly rok, wiec znow bedzie sie dzialo
Pszczelarnia 20:47, 03 gru 2019

mirkaka napisał(a)
Odpisałam na temat hortensji. Ciekawi mnie gdzie chcesz zrobić ten szpaler ?

Sama nie wiem, mi są one potrzebne na "kwiat cięty", więc miejsce nie musi być reprezentacyjne, byle chciały rosnąć.

Taki placyk

Albo tutaj zajdą zmiany_ koryto wyleci i będą przetasowania, coś tu muszę zmienić. Ta rabata i tak jest zawsze podlewana. Choć obawiam się o za dużą konkurencję drzew i krzewów dla hortensji.