Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

hanka_andrus 23:04, 07 lis 2011

Niezła pikieta! I jak oplakatowana!
Pszczelarnia 23:07, 07 lis 2011

Haniu, tak protestowali wszyscy mieszkańcy tej miejscowości. Wspólna Europa, problemy te same.
Pszczelarnia 23:28, 07 lis 2011

Bogdziu, nie ma tajemniczego ogrodu. Są tylko złudzenia naszej siatkówki .

To jest ten widok.
Martek 23:41, 07 lis 2011

Nie mam czasu na swój zbyt długi komentarz Ewo Piękne pokazujesz rzeczy
Pszczelarnia 23:43, 07 lis 2011

A teraz rzeczywistość i pytanie: czym zakryć mechanizm bramy (taki trójkąt, tzw. przeciwwaga, długość ok. 180 cm, pod płotem rosną akacja i jesiony, derenie na wiosnę zostaną skrócone a jeszcze teraz zagęszczone (dosadzanie) do szpaleru zwartego. Co wytrzyma takie sąsiedztwo?). Obornik (przykryty płachtą już znika w ogrodzie warzywnym). Bukszpany zwarcie posadzić? Pomóżcie. Mam trochę utrapienia z tymi drzewami , bo strasznie sucho jest wokoło. Myślałam o tujach ale mój M. jest przeciwny (i nie da się przekonać). Czy cisy urosną podlewane raz w tygodniu w przypadku suszy?

Martek 00:13, 08 lis 2011

Cisy lubią mieć dosyć mokro ,ale Ewo kto cisy na cmentarzach podlewa czy parkach ...?Bukszpany są wytrzymałe raczej nie muszą mieć wilgotnej gleby.Cisy dobrze się czują w gliniastej glebie takie podłoże dłużej trzyma deszczówkę czy to podlewanie Oba pomysły są tu na miejscu w/g mnie ,ale rano może ktoś mądrzejszy się znajdzie
Dobranoc Pszczółko
badara 10:12, 08 lis 2011

Na suche stanowiska przychodzą mi na myśl jałowce a także perukowiec, głóg, żarnowiec, oliwnik, trzmielina europejska, janowiec, liguster, pięciornik, sumak, akacja, róże dzikie, tawuły, , śnieguliczka, tamaryszek,jest jakiś wybor
Pszczelarnia 10:32, 08 lis 2011

Ale to musi być zimozielone, żeby zasłonić całkowicie ten mechanizm zębaty po prawej stronie... . W bramie są sztachety więc wygląda OK, zwłaszcza po zamknięciu ale ten trójkąt .... . Może żółte tuje, 3 szt.? Nie mam pomysłu co zrobić z tym zakątkiem, jak już wyrównam teren.
tyna 10:43, 08 lis 2011

wydaje mi się, że Twój wybór padnie na żółte tuje lub jałowce chyba najmniej kłopotliwe, ale czy najmilej widziane, czasem zostaje kompromis
Pszczelarnia 11:41, 08 lis 2011

Dodam, że to jest północny wschód. Ziemia dobra. Sucha "tylko" z powodu obecności jesiona. Nie musi być na wysokości całego płotu, tak "do pasa". Ta żółć mnie nęci, bo ładnie tonowałaby się z kolorami liści jesiona i akacji.