Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Madzenka 00:25, 14 sty 2014

jotka napisał(a)
Jak tak dalej pójdzie, to kolejny sezon ogrodowy otworzy ktoś wracając z zabawy Sylwestrowej
O tempora o mores !

Tusiala 07:48, 14 sty 2014

Ewo ależ będzie pięknie, gdy wiosną graby wypuszczą listki
gierczusia 08:30, 14 sty 2014

Sadzenie grabów sobie pooglądałam .. A teraz robiem strajk czemuż to mój ciemiernik jeszcze siem obija i nie kwitnie !?!

Buziam Ewka
zbigniew_gazda 08:48, 14 sty 2014

Jolu bo zaczynają się sprawdzać przepowiednie: nie rozpoznasz chłopa od baby, będą wielkie kataklizmy i powodzie amen.
Gabriela 11:21, 14 sty 2014

Ciemierniki cieszą oczy bardzo o tej porze roku, której w tym roku trudno nazwać zimą. Angielska zima nam się trafiała i z tego co widzę po prognozach, wiele gorzej nie będzie. Więc grabów raczej mróz nie wysadzi, bo ziemia nie może zamarznąć z braku mrozów, a pod taką pierzyną jaką im zrobiłaś, to już na pewno nie. Moje żyją, mają pączki mimo zeszłorocznego letniego utopienia, co świadczy o tym, że to mocne drzewa.
Czy dobrze widzę, że graby będą za płotem, tzn. po zewnętrznej stronie ogrodu?
Twoich kamiennych stolików jest aż tyle, dla mnie ta ilość to też zaskoczenie. Ale wiesz, to właśnie jest sztuka - zrobić tak że są, ale nie jest ich za dużo.
ana_art 14:17, 14 sty 2014

A ja pacze na norweska i do końca stycznia minusy i mnie nadają, nawet do -15...
Ewcia nie wiem o jaki całokształt Tobie chodziło
Alisonek 17:36, 14 sty 2014

Super pracę wykonaliście i jak zdrowo- bo ruch i świeże powietrze teraz tyko czekać aż szpalerek się zazieleni
Pszczelarnia 22:06, 14 sty 2014

Alisonek napisał(a)
Pszczółko (...)
pochwalisz się co wymyśliłaś na warzywnik i zielnik???
wieczorne pozdrowienia

Alisonku, jeszcze do sadu pod drzewa troszkę kwiatków: klasyka: groszki, aksamitki, cynie, nasturcje, szałwie, koper, kosmosy, dalie, aminki, astry, nagietki, tytoń ozdobny, maciejka.

Problem jest tylko natury kolorystycznej, bo różowy a wręcz purpurowy kolor niektórych kwiatów nie gra mi z pomarańczami i ochrami innych. Więc tak sobie rysuję i dumam.

W tym roku nastawiam się ponownie na sianie w dużej ilości łubinów, ostróżek, niezapominajek, naparstnic.Więc nie szaleję z wiosennymi wysiewami, żeby mi ochota nie przeszła na sianie czerwcowe.

paniprzyroda 22:30, 14 sty 2014

Ewo, czy aminek jest osiągalny w zwykłych sklepach ogrodniczych? Czy zostaje mi tylko internet?
Agania 22:36, 14 sty 2014

Przyjechałam do Ciebie na mojej stolnicy Cudne masz ciemierniki, moje jeszcze za młode jeden kwiatek jakiś był , ale taki mizerny jakiś, nie było co focić

Graby posadzone i wróciły od razu wspomnienia Ewa na skakance z czasów dziecięstwa

ile tych grabów pszczółko posadziłaś? będzie super szpalerek