Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

magnolia 12:39, 04 lut 2014

ja kiedyś powąchałam w szkółce kwiat krzewu itea wirginijska- myślałam że mi nos 'wyżre'. jakbym sobie kwasu tam nalała. Brrr...
Nie wyczytałam nigdzie że uczula
popcorn 12:43, 04 lut 2014

Poczytałam sobie Niech kwitną te leszczyny! Ja mam uczulenie na przedramionach - rumień z wysypką, ledwo tknę jakiegokolwiek jałowca. brr.
Kleszcze u nas są tuż za płotem, w wysokiej trawie. Pogoniłam M w ub sezonie żeby to wykosił, pomogło, będziemy kosić co rok

pozdrawiam!!
Matka 13:36, 04 lut 2014

A mnie POPALIŁ Dyptam-jaśniepana zorientowałam się dopiero po kilku godzinachcałą łapę miałam w bąblach i długo miałam jeszcze potem ślady
barbara_kraj... 15:22, 04 lut 2014

Zakładać okulary ochronne przy malowaniu wapnem pni drzew!
Mieć asekurację przy wchodzeniu na drabinę!
Mieć pod ręką: jodynę, ocet, wodę utlenioną, środki opatrunkowe!

BarbaraM 15:24, 04 lut 2014

Właśnie,z tą asekuracją...muszę skończyć z wchodzeniem na drabinę bez asekuracji kiedy tnę żywopłot.
Joku 15:43, 04 lut 2014

Na różę (chorobę z rumieniem) odczulanie nie pomoże, ale zdrowa ogrodniczka raczej na nią nie zapadnie. W przeciwieństwie do szerzącej się po forum różyczce (skłonność do kupowania coraz większej ilości róż ). Tutaj profilaktyczne odczulanie jak najbardziej wskazane
Ofiarą dyptamu byłam kilkakrotnie. Jednak najbardziej będę pamiętać upadek nożyc do cięcia żywopłotów na mój palec u nogi.
Bogdzia 16:07, 04 lut 2014

Dyptam wywaliłam bo zbyt często sie nim parzyliśmy.Kleszcze mnie wprost uwielbiają a mojego M ani raz nie tknęły i gdzie tu sprawiedliwośc????Za piękne zdjecie róży dziękuję .Jest przesliczna i zdjecie też.Pozdrówka.
Joku 16:15, 04 lut 2014

Wróciłam, bo zobaczyłam u Ani Mi zdjęcie pięknej czerwonej róży. Zerknęłam też do Bogdzi. Znasz ich nazwy?
Mogłabym poprosić o ich fotki u mnie? Szukam akurat róż w takich ciemnych kolorach. Z góry dziękuję
Milka 16:36, 04 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Dyptam wywaliłam bo zbyt często sie nim parzyliśmy.Kleszcze mnie wprost uwielbiają a mojego M ani raz nie tknęły i gdzie tu sprawiedliwośc????Za piękne zdjecie róży dziękuję .Jest przesliczna i zdjecie też.Pozdrówka.

to chyba dobrze, że u mnie przy okazji rabaty przepadł
Dzięki za maki ja takie kcę
monteverde 16:37, 04 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kamczacka podobnie jak amerykańska.. ale może być mniej kwaśno i rośnie I owocuje.... owoce niezbyt może smaczne, ale czesne i zdrowe... a ja wszelkie "zielepuchy i kwasieliny" lubię

Kamczacka nawet na kamieniach wyrośnie