Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 01:11, 04 gru 2014

Sierpień 2014.

5 szalonych kobitek wybrało się "na ogrody angielskie". Zwiedziłyśmy kilkanaście ogrodów, wśród nich wiejski ogród ks. Karola - Highgrove koło Tetbury.

Mój sierpniowy ogród - fragmenty.

Pierwszy raz w życiu zrobiłam bukiet z udziałem warzyw (podpatrzone w ogrodzie Starej Plebani nad morzem - East Ruston Old Vicarage)

Pszczelarnia 01:19, 04 gru 2014

Zlikwidowałam połacie irgi przed domem:

Nabyłam ławkę - nerkowca małego:

Wpadła mi w ręce taka donica, którą obsadziłam w jesiennych kolorach:

Posadziłam sadzonki hortensjowe od Hortensjowej Królowej i inne jeszcze zdobyczne:

Pszczelarnia 01:25, 04 gru 2014

Ta rabata obchodziła w sierpniu 2014 r. równo rok. Powstała od zera. Ciągle następują drobne przesunięcia roślinne (wynikające głównie z wysokości roślin, żeby jedna drugiej nie zasłaniała a uzupełniała oraz żeby zachować "łanowość" nasadzeń).

Dobranoc.

Agania 07:47, 04 gru 2014

Bardzo bogate wspomnienia z wakacji pełne emocji, letni spacer po twoich rabatach dostarcza zawsze miłych wrażeń, a ja jak zawsze mam niedosyt
mira 11:04, 04 gru 2014

Takie bajki to lubimy czytać i oglądać, zwłaszcza że są okraszone żywokostem z dodatkiem wody no i zdobyczną ziemią - takie zdobycze cieszą.
Ja powoli jeśli się na ogród nie obrażę będę wreszcie interesować się bardziej bryłą korzeniową niż tym co na wierzchu - to chyba się nazywa dojrzałość ogrodnika

Ewa, Mariusz - z przyjemnością czytam Waszą wymianę zdań i rozumię Wasze argumenty -
ja do tej pory widziałam tylko 2 Arboreta /Wrocław i Rogów/ zupełnie odmienne w charakterze ale dało mi to do myślenia - chętnie bym się dołączyła do dyskusji jednak na wątku Ewy nie chcę tematu rozwijać.
Jedno tylko dodam Mariusz - Podkarpacie aż!!! a dlaczego aż to Ci powiem osobiście mam nadzieję w kolejnym sezonie dereniowym

pozdrawiam i czekam na kolejny odcinek tej cudnej bajki.
mira 11:05, 04 gru 2014

Zapomnialam kto jest królową hortensji? w sierpniu sadzonki sadziłaś ? ja myślałam że w marcu sie tnie i siu do ziemi.
Sebek 16:57, 04 gru 2014

Ewa, oglądając zdjęcia czuje się jakbym oglądał relację z ogrodów angielskich Cudnie!
an_tre 17:04, 04 gru 2014

Pszczółko śledzę twoje wspominki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
malgorzata_s... 17:08, 04 gru 2014

Ewuś cudowne te wspominki Częściowo równiez moje. Jeśli chodzi o Arboretum to miałam podobne przemyślenia. Poczytałam wyjaśnienia i trochę je rozumiem. Wiesz my jesteśmy jak trochę inny gatunek. Moi znajomi jak słyszą że do jakiegoś ogrodu jadę to się w czoło pukają a ogrodów pokazowych w moim rejonie sporo
AgnieszkaW 17:51, 04 gru 2014

Ewo, ja, podobnie jak Sebek, spacerując po Twoich włościach, czuję się, jak bym była w Anglii (choć nigdy tam nie byłam, u Ciebie też, ale jak wybiorę się kiedyś w Góry Stołowe, to dam wcześniej znać) Pozdrawiam