Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

AniaDS 11:56, 06 lut 2012

Oglądając te zdjęcia groźniej wody aż mi ciarki przeszły po plecach. Żywioł potrafi zniszczyć wszystko co kocha człowiek...
Pszczelarnia 12:01, 06 lut 2012

Ale człowiek jest mądrzejszy od żywiołu, bo - jak ma hart ducha - potrafi odbudować, Aniu .
barbara_kraj... 18:04, 06 lut 2012

... i ciągle odbudowuje, przerabia, poprawia, wymyśla, poszukuje - taka człowiecza natura
monteverde 18:41, 06 lut 2012

Pola 21:32, 06 lut 2012

Wpadłam się przywitać jako nowa na waszym forum. Do wiosny jeszze trochę, może mi się urodzi jakiś plan ogrodu w mojej głowie , tyle tu pomysłów , że trudno to wszystko ogarnąć.
Martek 00:39, 07 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ale człowiek jest mądrzejszy od żywiołu, bo - jak ma hart ducha - potrafi odbudować, Aniu .

I tak i nie z tą człowieczą mądrością skoro o żywiołkach ...
Dziwię się,że ktoś zezwala na budowę całych osiedli w miejscu gdzie można spodziewać się wylewu rzek
Mądrość to czy jej brak ...?A może zwykła chciwość ludzka ...?Patrząc jednak na ten potoczek i jego oprawę trudno się nie skusić na takie piękne krajobrazy za oknem ...
Pszczelarnia 01:45, 07 lut 2012

Marto, mój strumień to co innego. Przed 200 laty (no prawie) ludzie musieli budować się koło źródła wody. Teraz to oczywiście nieroztropność a wręcz głupota, podobnie jak budowanie się na górce w lesie i oczekiwanie, że energetyka pociągnie prąd tylko dlatego, że jakaś rada gminy uchwaliła plany przestrzenne pozwalające na zabudowę mieszkaniową na stokach piaszczystych, w lasach na górkach albo w terenach ewidentnie zalewowych. Koszty złego planowania i decyzji ponosimy my wszyscy.
Dobranoc.
Martek 01:51, 07 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Marto, mój strumień to co innego. Przed 200 laty (no prawie) ludzie musieli budować się koło źródła wody. Teraz to oczywiście nieroztropność a wręcz głupota, podobnie jak budowanie się na górce w lesie i oczekiwanie, że energetyka pociągnie prąd tylko dlatego, że jakaś rada gminy uchwaliła plany przestrzenne pozwalające na zabudowę mieszkaniową na stokach piaszczystych, w lasach na górkach albo w terenach ewidentnie zalewowych. Koszty złego planowania i decyzji ponosimy my wszyscy.
Dobranoc.

Nie miałam Pszczóko na myśli twojej posesji tylko te ,o których mogliśmy dowiedzieć się z mediów kiedy były te straszne powodzie .
Ja doskonale wiem ,że od wieków człowiek osadzał się tam gdzie była woda ...
Martek 01:51, 07 lut 2012

Dobranoc
Pszczelarnia 02:37, 07 lut 2012

Noc Dobra!