Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 13:11, 22 mar 2022

Znalazłam zdjęcie z trawnikiem jaki był i do tego stanu muszę doprowadzić Wertykulacja planowana na weekend.

MartaCho 13:32, 22 mar 2022

Dywan Shaggy
MartaCho 13:33, 22 mar 2022

Dywan Shaggy
Wiolka5_7 15:42, 22 mar 2022

Piękny mój też taki był i nie wiem czy go nie zniszczyłam ...
Agatorek 18:09, 22 mar 2022

U mnie sucho tylko pod domem, bo tam mam wyżej rabaty. Poczekam do weekendu i podleję. Tak najlepiej chyba koło południa, żeby w razie przymrozków nie zmroziło roślin.

Śliczne bratki . A trawnik po prostu bajeczny . Trochę szkoda, ze u mnie to nierealne
Wiaan 20:29, 22 mar 2022

MartaCho napisał(a)
Dywan Shaggy

Oj tak pamiętam jak chodziło się po nim bosymi stopami
Wiaan 20:31, 22 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny mój też taki był i nie wiem czy go nie zniszczyłam ...

Dziękuję Wiolu, wiem Twój był piękny dywan i nie martw się, będzie taki. Tutaj na zdjęciu pamiętam jak dramatycznie wyglądał po wertykulacji a potem sama widzisz
Wiaan 20:36, 22 mar 2022

Agatorek napisał(a)
U mnie sucho tylko pod domem, bo tam mam wyżej rabaty. Poczekam do weekendu i podleję. Tak najlepiej chyba koło południa, żeby w razie przymrozków nie zmroziło roślin.

Śliczne bratki . A trawnik po prostu bajeczny . Trochę szkoda, ze u mnie to nierealne

Bratki i trawnik dziękują

Agnieszka nigdy nie wiem kiedy zacząć podlewac wiosną, wiadomo wszystko zależy od opadów albo raczej od ich braku. Sprawdzam wciskając palce w glebę w niektórych miejscach jest ok ale tam gdzie dużo słońca to wiadomo sucho. W donicach podlewam a za rabaty też czekałam na ustąpienie przymrozków.
Martka 21:02, 22 mar 2022

Aneto, fajnie zobaczyć coś soczystego Twój trawnik będzie piękny. Ja jestem bardzo zadowolona z wertykulacji, od razu świeżo się zrobiło i czysto. Bratki piękne. Podlewałam, niektóre rabaty - te zacienione tego nie wymagały, ale te na słońcu przesuszone były okrutnie. Moje cebulowe skurczone, nawet żonkile nie wyrastają do góry tylko tworzą kwiatostany przy samej ziemi, myślę, że to temperatury ale i susza. Podlanie wczorajsze zdziałało cuda, przyśpieszyły gwałtownie

Wiolu, nie płacz, z trawnikiem nie zrobiłaś niczego niewłaściwego, wręcz przeciwnie, trawnik szybko odzyska zieleń, jeśli tylko pogoda dostarczy mu ciepło i wilgoć. Tak jak Aneta pisze: teraz to normalny stan pooperacyjny

Wiolka5_7 21:30, 22 mar 2022

Martka napisał(a)
Aneto, fajnie zobaczyć coś soczystego Twój trawnik będzie piękny. Ja jestem bardzo zadowolona z wertykulacji, od razu świeżo się zrobiło i czysto. Bratki piękne. Podlewałam, niektóre rabaty - te zacienione tego nie wymagały, ale te na słońcu przesuszone były okrutnie. Moje cebulowe skurczone, nawet żonkile nie wyrastają do góry tylko tworzą kwiatostany przy samej ziemi, myślę, że to temperatury ale i susza. Podlanie wczorajsze zdziałało cuda, przyśpieszyły gwałtownie

Wiolu, nie płacz, z trawnikiem nie zrobiłaś niczego niewłaściwego, wręcz przeciwnie, trawnik szybko odzyska zieleń, jeśli tylko pogoda dostarczy mu ciepło i wilgoć. Tak jak Aneta pisze: teraz to normalny stan pooperacyjny

Właśnie zrobiliśmy niewłaściwie z tego co czytam był założony wałek z drutami a nie wałek z nożami czyli eM zrobił aerację a nie wertykulację,ha ha za rok już będę lepiej wiedzieć