Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

olciamanolcia 09:04, 16 mar 2022

Anetko ja bym posadziła werbenę między rozplenicami a jezówkami. Tu gdzie masz daniki i cisy i te niskie trawki nie bedzie wygladała dobrze i w końcu "zabuszy" Ci całą rabatę. Nawet bym sie pokusiła o posadzenie jej -patrząc na pierwszą fotkę zaraz przy hortkach ale nie wiem czy tam masz tyle miejsca .
A te młode drzewka co to ?
Judith 09:11, 16 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)
Anetko ja bym posadziła werbenę między rozplenicami a jezówkami. Tu gdzie masz daniki i cisy i te niskie trawki nie bedzie wygladała dobrze i w końcu "zabuszy" Ci całą rabatę. Nawet bym sie pokusiła o posadzenie jej -patrząc na pierwszą fotkę zaraz przy hortkach ale nie wiem czy tam masz tyle miejsca .
A te młode drzewka co to ?

"Zabuszy" - jakie to piękne słówko! Kradnę!
olciamanolcia 09:38, 16 mar 2022

Judith napisał(a)

"Zabuszy" - jakie to piękne słówko! Kradnę!

nicol21 10:06, 16 mar 2022

Werbena może super wystawać zza hortek . Da radę.
na tą rabatę z przodu tez mogą być pojedyncze sztuki żeby lekko było ale może być i ciut dziwnie bo większość roślin jest niska i będzie werbena nad nimi górująca... nie wiem.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiaan 18:08, 16 mar 2022

Dziewczyny dzięki za podpowiedzi nie pomyślałam aby dać ją pomiędzy hortensje. Czy ja ją tam wcisnę? Latem jest gęsto.
Nie myslalam o werbenie pośród niskich iglaków tylko tuż przed rozplenicami, na ich tle. Poniżej jeżówki u stóp werbeny. Tylko czy faktycznie nie za wysoka tutaj, hmm. Wystająca z hortensji fajny pomysł.

Mlode drzewka to graby
Tu jeszcze bez drzew

olciamanolcia 18:14, 16 mar 2022

Piękny widoczek. Zmieścisz ja między hortkami.

Zresztą i tak się rozepcha
Agatorek 18:17, 16 mar 2022

Fajna ta donica kaskadowa . Muszę popatrzeć dokładnie, co mają .
Wiaan 13:53, 20 mar 2022

Piękna pogoda,a ja nic nie tknęłam w ogrodzie nadrabiam inne zaległości, czasem i tak bywa.
Jedynie podglądam cebulowe i czekam na spektakl
Jest taka susza, deszczu nie zapowiadają, w niektórych miejscach muszę podlać solidnie.
Czy podlewacie już u siebie?

Edit, bratki czekają na posadzenie

Wiolka5_7 14:11, 20 mar 2022

Śliczne bratki
U mnie też sucho już się robi ,szczególnie na wjazdowej.
Od wtorku u mnie noce bez mrozu to odpalę wodę i podleję zraszaczem całość ,bo do końca marca ma być bez deszczu.
olciamanolcia 14:12, 20 mar 2022

Ja dziś podlewalam lawendy i cebulowe a także rosliny posadzone w donicach przytarasowych. Ponadto w zeszłym tygodniu obficie podlalam ambrowce. .
Sucho u mnie również .