Marta nie wiem czy o te ciski Ci chodzi? Jeśli tak to pojedynczo sadzone i często przycinam. Są niskie ale już się łączą miejscami. Nawożę wiosną i latem.
Wiesz myślałam o hostach. Tutaj są trudne warunki że względu na ogromniastą brzozę. Tak to za dnia wygląda
Najlepiej jakby całą korę przysłoniło tu gdzie żurawki różowe. Myślałam też o przywrotniku ale nie wiem czy tutaj się sprawdzi. Róż mi do czerwieni pierisa nie leży. Będę jeszcze przenosić azalię pod katalpę, odmiana maruschka o karminowych kwiatach więc wtedy to już zupełnie folklor Fakt hortensje są też w różach ale nie w tym czasie co azalia.
Aneta ja tu nie widzę żeby one były bidulkami Wyglądają tak jak powinny Ta starsza to Peppermint ona jest z tych średnio wysokich ogrodówek i nie należy do tych szybko rosnących, moja jest od zeszłego roku to jest malutka. Te Magical one są z tych niższych bo dorastają do 1m max, moja magical revolution ma z jakieś 30cm wysokości Kwiatów ogrmnych nie budują żadna z nich.
To też jest myśl zwłaszcza, że jak widać im tam pasuje i ładnie rosną, ale nie jak szalone co tutaj jest zaletą Trzy w prawie trójkąt miały być celowo aby było ciekawie z różnicą wysokości ale teraz widzę, że lifting musi być
Duża ogrodówka musi być przesadzona z tego kąta, będzie miała więcej miejsca i światła, coś mi świta
Monika rany od razu poznałaś co to za hortka Dziękuję bardzo za pomoc To, że duże nie będą to może nawet zaleta w moim niedużym ogrodzie szkoda tylko, że kwiatów magical nie buduje dużych.
Mam jeszce w donicy, dostałam w prezencie, dziwnie się przebarwia, a była piękna fioletowa.
Co to może być za odmiana? Może ją do gruntu wsadzę przy okazji liftingu
Tak, te właśnie miałam na myśli. Śliczne są! Może jeszcze też inną odmianę mam- u Ciebie to Baccata? Ja kupiłam Hilli- gdzieś wyczytałam, że te nie mają czerwonych owoców, a nie chciałam, żeby moja psica się częstowała, bo mogłoby się ciężko dla niej skończyć.
Aneta a masz może zdj tej hortki jak była w pełni kwitnienia? Bo tu na zdj jej kwiaty są już przekwitnięte. Duże kwiaty buduje Nikko blue, Endless Summer, Otaksa, Europa, Deustchland ale i też to są krzewy sporych rozmiarów od 1,5m wysokości wzwyż Ze średnich wysokości to duże kwiaty budują seria You &Me Together, Perfection, Expression, Princes Diana, Love i Miss Saori