Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Agatorek 19:33, 16 maj 2023

Ela jest niemożliwa

Anetko, współczuję sytuacji z rynnami i trzymam kciuki za podłogę.
Miałam ja kiedyś przygodę z prysznicem. Mamy takie bezkabinowe i bezbrodzikowe, tylko jedną ścianką oddzielone od reszty łazienki. Oczywiście z lekkim spadkiem na podłodze w kierunku odpływu.
Niestety podczas którejś kąpieli zapomniałam, że nie mamy jeszcze zamontowanej listwy, która dodatkowo blokowałyby wodę i po kąpieli poszłam spać. Następnego dnia się okazało, że woda wypłynęła na korytarz i niestety podłoga w jednym miejscu spuchła. Nowa podłoga, to były naprawdę początki mieszkania.
Akurat wtedy kąpałam się w drugiej łazience (bo mam „swoją” w sypialni, tak po amerykańsku , ale była jeszcze nieskończona) i do południa nie zauważyłam tego.
No cóż, kupiłam ładny dywan i nic nie widać
An_na 20:41, 16 maj 2023

Agatorek napisał(a)
Ela jest niemożliwa

Zgadza się ale dobrze gada/ pisze
An_na 20:43, 16 maj 2023

Agatorek napisał(a)
Ela jest niemożliwa
No cóż, kupiłam ładny dywan i nic nie widać

Ty też jesteś pomysłowa
Wiaan 22:10, 16 maj 2023

Makao napisał(a)
Uuu współczuję zalania. Oby podłoga nie spuchła.

Nam pękła kilka lat temu rura od podłogówki. Musieliśmy skuwać płytki i szukać gdzie pękła. Porażka.
Dlatego trzymam kciuki za szybki rozwiązanie problemu

Ania chyba sobie nawet nie wyobrażam co przeszliście. Dziękuję na razie wszystko dobrze.
Wiaan 22:15, 16 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jak ścierałaś niemal od razu to nie powinno być problemów z podłogą. Gorzej jakby dłużej stała. Zrób zdjęcia strat, ściany mokrej itp. do ubezpieczalni.

Tak od razu działaliśmy, może obędzie się bez strat
Wiaan 22:25, 16 maj 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny klon jakie ładne ulistwienie ratuj.
Nie słuchaj Justyny.

Przytnij suchcielce pod ukosem. i jak masz farbę emulsyjna lub maść ogrodnicza to ranę zamaluj. Włóż w żwirek patyk z bambusa i przywiaz sznurkiem powoli dolna gałązkę. Co tydzień dwa skracaj sznurek między patyczkiem i galazka, aby ja ile się da wyprostować.

Trzeba jeszcze ten żwirek od pieńka odsłonić ok 15 cm. Mam nadzieję, że tam żadnej szmaty przy pieńku na ziemi nie masz. Korzeń musi oddychać.
Masz tam jeszcze jednego klona tego zielonego też odkryć pieniek.
To bardzo ładny niski akcent czerwony jak on się odbija w tym oknie.

Kamionki dają zawsze więcej ciepła i trzeba klonom stworzyć wilgotne powietrze. Przemysł czy może jakieś misy nie kupić i nie napełniać woda. Zresztą masz pomysły to wymysł coś ładnego.

Elu jesteś niesamowita Uśmiałam się z "nie sluchaj Justyny"

Tak klon jest piękny, on się złamał jak upadło lustro zanim było dobrze przytwierdzone. Tak zrobię jak radzisz. Nie mam szmaty, był kładziony karton. Właśnie zależy mi na efekcie aby ładne rosliny odbijały się w oknie, dodatkowo odbija się zachód słońca i widzę to w jadalni
Co do misy to kombinuję jakąś wodę na tym placyku.

Pisałaś wcześniej o siewkach jeżówki, mam tego mnóstwo. To moje pierwsze jakiekolwiek siewki o przepraszam stipy były pierwsze
Wiaan 22:26, 16 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Hahaha
Padłam

Uwielbiam to forum
Wiaan 22:37, 16 maj 2023

Agnieszka zobacz jak to jest każdemu coś się przytafia. Już widzę jakiego miałaś stresa dobrze, że można było przykryć ale na początku mieszkania to tym bardziej człowieka wkurza.

U nas tuz przed przeprowadzką przestawiałam z mężem drzwi szklane, które były taką perełką i były tak ciężkie że je upuściłam. Byłam mokra w momencie z nerwów. Na szczęście były tak twarde, że tylko kawałek na boku się ukruszyły i wcale tego nie widać
Wiaan 22:38, 16 maj 2023

An_na napisał(a)

Zgadza się ale dobrze gada/ pisze

Aniu, porady naszej Eli są bezcenne
Wiaan 22:45, 16 maj 2023

Czekam na azalie, jeszcze chwilka, ale ona bardzo urosła

Ta była przesadzona jesienią i nigdzie mi nie pasowała kolorem a jest piękna. Teraz zgrałam ją z cebulowymi i jeszcze blisko rosną pierisy z przyrostami w podobnym kolorze