Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 23:16, 18 lip 2023

LIDKA napisał(a)
A mi tam sie widzi klon kolumnowy crimson centry. On bordowy i byłby tam fajnym punktem.

Przeglądajac w necie też mi wpadł w oko. Muszę odwiedzić jakąś dobrą szkółkę i zobaczyć na żywo, może jakieś drzewko mnie zauroczy
Makao 07:00, 19 lip 2023

No judaszowiec też by pasował.
Joann 11:38, 19 lip 2023

A może buczka pendula na pniu? Masz coś płaczącego?
Wiaan 12:41, 19 lip 2023

Joann napisał(a)
A może buczka pendula na pniu? Masz coś płaczącego?

Też ładny, nie mam nic płaczącego
Agatorek 18:55, 19 lip 2023

Ja bym wzięła judaszowca, co do odmiany, to masz wybór, albo kolorowe liście - Eternal Flame, bordowe (red force), nakrapiane (Alley cat, carolina sweetheart), zielone (chiński), limonkowo żółte: Hearts of Gold, golden falls itp.

Są w formie drzewka, płaczące lub kolumnowe
Agatorek 18:56, 19 lip 2023

Wiaan napisał(a)

Przeglądajac w necie też mi wpadł w oko. Muszę odwiedzić jakąś dobrą szkółkę i zobaczyć na żywo, może jakieś drzewko mnie zauroczy

U mnie jest szpaler takich klonów, jak będziesz w okolicy, to zapraszam
Wiaan 22:40, 19 lip 2023

Agnieszka limonkowe piękne. Kuszą mnie tym bardziej, że mam bardzo blisko do szkółki, która specjalizuje się w judaszowcach i mają fajne ceny. Kupowałam w niej swojego Ruby Falls, nie okrywałam i nawet zakwitł wiosną
Dziękuję za zaproszenie jak tylko będę w okolicy zajrzę z ogromną przyjemnością
Agatorek 18:02, 20 lip 2023

Ja swoich judaszowców też nie okrywam. U Ciebie jest cieplej i mniej wiatru, więc tym bardziej będą miały dobrze .
Jak będziesz się wybierać, daj mi tylko wcześniej znać
Muszelka 23:54, 20 lip 2023

Na bieżąco do Ciebie zaglądam. Twój ogród tchnie spokojem i harmonią.
Anda 07:58, 21 lip 2023

Judaszowce są przepiękne. Dla mnie nawet nie muszą kwitnąć, bo najbardziej lubię ich liście. Szkoda tylko, że dość późno te liście puszczają. Obok mojego judaszka mam heptacodium i to dziwnie wygląda, gdy jest już w pełnej, liściowej krasie a judaszek prawie goły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies