Patrycja z podkrzesaniem gałązek bardzo dobry pomysł. Ładne drzewko będzie. Ja się na nie zdecyduję, bo jeśli podobna korona do Pisardii to pasuje. Ona też ładna, ale Royal Burgundy ma piękne i spektakularne kwitnienie.
Kasiu dziękuję bardzo za fotki, nie usuwaj ich
Ładne masz te drzewa i pokrój taki mi odpowiada, rozmiar także. Zamierzam korygować nieco cięciem, nawet orzecha udało nam się wyprowadzić na nieduże drzewo.
Dziś jechałam w miejscu gdzie było mnóstwo ogrodów, głowa chciała mi się odkręcić Akcent czerwono-bordowych liści wśród samych zielonych drzew jest pożądany. Nie mogłam się napatrzeć Jestem lekko uwiązana w domu, ale w weekend odwiedzę szkółki w poszukiwaniu swojej bordo dziewczyny
Asia takie rozkminki tutaj są nieocenione, metodą eliminacji stawiam na Royal Burgundy. Posadzę 2 metry od sąsiadów i zrobię jakieś dolne piętro,ale tak raczej minimalistycznie. To co pod płotem będzie zależało od możliwości wbicia łopaty
Trochę szkoda tych iglaków, ale dwa są od czapy
Zaraz wrzucę świeże fotki tego miejsca.
Dla mnie pusto bardzo bez drzewa
Drewno pocięte oczywiście zniknie z tego miejsca. Na zdjęciu po prawej stronie pojemnika jest mikro rabatka, gdzie chodzi mi po głowie pęcherznica Lady in Red.
Tak z daleka z innego miejsca
Ja dałabym na tej wąskiej rabacie cisy kolumnowe . Zasłoną to, co Ci się nie podoba i nie będzie wrażenia upychania kolanem .
Albo cisa sztuk 1, tysz piknie
Obecne rośliny byłyby do wysadzenia stąd, dlatego chciałam zastąpić czerwonym.
Nie pociągnelismy żywopłotu bo zawsze tutaj z sąsiadami rozmawiamy i lubimy się widzieć.
Cis był brany pod uwagę na początku, ale jakoś tak wyszło, to jedna z pierwszych rabat
Tą skrzynkę bardziej zasłoni chyba pęcherznica, bo będzie się przewieszała ładnie A co do pnia i korzeni po brzozie, to można kupić taką grzybnię, która rozkłada drewno.