Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 10:14, 01 cze 2025

Brzozowa trochę bałaganiarsko się zrobiło, ale testuję co najlepiej rośnie
Jeszcze lisciory tulipanów dochodzą do tego
Wiaan 10:17, 01 cze 2025

Czy macie doświadczenie ze śmiałkami darmowymi. Mam u siebie na brzozowej i bardzo szybko startują, są soczyście zielone, później ażurowe kwiatostany, tylko czy latami są ładne? Myślę o nich na nową rabatę zamiast scenerii, bo jest zwiewniejsza podczas kwitnienia, co myślicie?

Kasya 10:17, 01 cze 2025

Czosnki za miskantami ? Nie bedzie ich widac raczej
Kasya 10:19, 01 cze 2025

Wiaan napisał(a)
Czy macie doświadczenie ze śmiałkami darmowymi. Mam u siebie na brzozowej i bardzo szybko startują, są soczyście zielone, później ażurowe kwiatostany, tylko czy latami są ładne? Myślę o nich na nową rabatę zamiast scenerii, bo jest zwiewniejsza podczas kwitnienia, co myślicie?

A molinia ?
Smialki w masie tez fajne ale nie mam ich
Wiaan 11:25, 01 cze 2025

Kasya napisał(a)
Czosnki za miskantami ? Nie bedzie ich widac raczej

Tak, bo one już przekwitają, a jak miskanty niskie to one akurat królują. Nie widać też lisciorów Zamysł był taki, aby odbijały się na tle muru.
To wcześniej zrobione zdjęcie
LIDKA 18:14, 01 cze 2025

Twoja różanka juz teraz ładna.

O super zmiana miejsca z conikami. Na plus dla ogrodu. I ja kocham drzewa bordo więc całkiem w moim guście.
Patrycja_KG_Lu 13:02, 02 cze 2025

Ja dopiero pierwszego śmiałka kupiłam w zeszłym miesiącu. Czupryna rzeczywiście gęsta i wygląda lepiej niż moje miskanty czy rozplenice, które nadal są w powijakach. Śliwa super się wpasowała na froncie. Sąsiedzi spostrzegawczy.
Wiaan 13:46, 02 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Twoja różanka juz teraz ładna.

O super zmiana miejsca z conikami. Na plus dla ogrodu. I ja kocham drzewa bordo więc całkiem w moim guście.

Muszę ją skończyć w tym tygodniu. U mnie nie ma tak raz, dwa Ten tydzień napięty grafik i roślin nie mam kupionych.
Wiaan 13:48, 02 cze 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja dopiero pierwszego śmiałka kupiłam w zeszłym miesiącu. Czupryna rzeczywiście gęsta i wygląda lepiej niż moje miskanty czy rozplenice, które nadal są w powijakach. Śliwa super się wpasowała na froncie. Sąsiedzi spostrzegawczy.

Kombinuję co posadzić bo miejsca zbyt dużo nie ma. Musi pasować do reszty frontowych nasadzeń.
Wiaan 14:01, 02 cze 2025

Może macie jakieś propozycje Jak pisałam wcześniej w planach niskie trawy, lawenda i może szałwia. Myślałam też dla podkręcenia koloru drzewka - żurawka bordo, ale nie wiem czy dobrze myślę i nie mam ich nigdzie. Lubię też białe kwiaty, ale żwir będzie jasny. Chciałam bardzo jeżówkę Preety Parasols, mam ją zamówioną i będzie dopiero w lipcu Mam w ogrodzie w innych miejscach i ją uwielbiam. Już się chciejstwo włącza Po lewej stronie, gdzie jest kupka żwiru nic nie posadzę bo jest pień starego drzewa, wyfrezowany, aby nie wystawał, ale jest i o dziwo w koło niego da się coś posadzić, zwłaszcza przy ogrodzeniu z sąsiednią działką, tutaj więcej cienia. Oczywiście hakone mi chodzi po głowie do cienia, ale mam ją prawie wszędzie