Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 16:47, 12 cze 2025

pestka56 napisał(a)

Niech ci się przyda

Ja nie sadzę geometrycznie, ale plamami i zawsze te niższe rośliny po co najmniej 3, a trawy jak seslerie jesienne, czy Heuflera, to już w ogóle po 7-10. Pomiędzy dosadzam byliny, ale też nie po jednej.
Myślę, że wszystko jedno jaką metodę sadzenia się wybierze, to zawsze jest ciekawszy efekt, gdy tej samej odmiany jest kilka sztuk razem. Oczy inaczej wędrują po kompozycji. Nie skacze się wzrokiem z jednej odmiany na drugą, tylko przechodzi łagodnie, spokojnie.

Kasia ja mam mniejszy problem z większymi rabatami i tymi bardziej bylinowymi w tylnej części ogrodu, a ten front jest jakiś ode mnie wymagający. Zwłaszcza jeśli mój mąż uwielbia wszystko symetryczne, poukładane. Jak myślisz skąd u mnie lampy kostki Przyznam, że są oryginalne i bardzo je lubię, ale wiadomo od kogo wyszedł pomysł

Wracając do sadzenia całkowicie się zgadzam, że muszą być sadzone po kilka i kolor plamami. Jeszcze machnę trójkąty wg Twojej wskazówki z połączeniem Marcina projektu.
Mam czas, jestem w podróży i dopiero po weekendzie dam Wam spokój z moją rabatką
olciamanolcia 18:14, 12 cze 2025

Oczywiście że kupiłam szałwię w Biedrze
Sensation violet sztuk pjęć
Wiaan 18:16, 12 cze 2025

olciamanolcia napisał(a)
Oczywiście że kupiłam szałwię w Biedrze
Sensation violet sztuk pjęć

To już choroba jest
Wiaan 18:16, 12 cze 2025

Ja też kupiłam
olciamanolcia 18:21, 12 cze 2025

Wiaan napisał(a)

To już choroba jest

To nie choroba to magia Ogrodowiska
mrokasia 20:46, 12 cze 2025

Ja nie wiem, u mnie w Biedrze nie ma… mieszkam w czarnej dziurze
pestka56 11:02, 13 cze 2025

Na płd od Warszawy szałwi w B... brak. Dyskryminacja jakaś
pestka56 11:06, 13 cze 2025

Wiaan napisał(a)

Kasia ja mam mniejszy problem z większymi rabatami i tymi bardziej bylinowymi w tylnej części ogrodu, a ten front jest jakiś ode mnie wymagający. Zwłaszcza jeśli mój mąż uwielbia wszystko symetryczne, poukładane. Jak myślisz skąd u mnie lampy kostki Przyznam, że są oryginalne i bardzo je lubię, ale wiadomo od kogo wyszedł pomysł

Wracając do sadzenia całkowicie się zgadzam, że muszą być sadzone po kilka i kolor plamami. Jeszcze machnę trójkąty wg Twojej wskazówki z połączeniem Marcina projektu.
Mam czas, jestem w podróży i dopiero po weekendzie dam Wam spokój z moją rabatką

Nie narzekaj na osobistego Sześciany są świetne. Żebym takie widziała jak kupowałam moje kule, to mocno bym się zastanawiała co lepsze

Ustawianie roślin na rabatach zupelnie zmienia perspektywę. Żaden rysunek nie pozwoli ocenić czy projekt jest dobry. Wiem po sobie – zdjęcie z drona, plan, rysowanie w skali, a ja i tak zmieniam
Wiaan 17:48, 14 cze 2025

Rabata miejska w Sopocie, pozdrawiam

An_na 19:38, 14 cze 2025

Pięknie
Chyba konkurują z Gdańskiem
I moim zdaniem wygrywają