Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 19:00, 09 cze 2025

Marcin powiem Ci, że świetny projekt Dziękuję, jest bardzo w moim stylu.

Korzeń brzozy jest w miejscu narysowanej hortensji, ale przesunięcie jej lekko w prawo da radę, bo ja przekopalam rabatę patrząc jaka sytuacja.
Będę miała akurat trzy jeżówki Pretty Parasols, one były tu zaplanowane wg mojego pierwszego pomysłu Kolorem idealnie pasują i się nie sieją jak zwykła purpurowa, a tutaj to zaleta.
Zdolności plastyczne posiadasz niewątpliwie i bardzo trafnie odczytałeś co mi w duszy gra

Lawenda wyląduje w takim razie gdzie indziej, chyba, że jakiś trójkąt różowej wrzucę jak miejsce pozwoli podczas ustawiania nie na siłę oczywiście. Nie wiem tylko czy się wymieszczę z żywopłotem od ścieżki, bo muszę rośliny lekko odsunąć od ogrodzenia frontowego ze względu na otwierającą się bramę. No dobrze czyli mamy to

MartaCho 19:40, 09 cze 2025

Świetny projekt, Marcin! Będzie pięknie!
Marcin89 20:01, 09 cze 2025

Bardzo miło czyta się tyle pochwał W życiu bym nie pomyślał, że trafię w oczekiwania i gust. Po pierwsze to korzenie po brzozie, drugie to zakupione już lawendy, a trzecie to zbyt mało miejsca na "masywny" żywopłot.

Wiem dlaczego wymysliłem ten żywopłot: lubię rabaty ubrane w "ramy", a do tego tło dla tych wszystkich roślin. U mnie jest ciężko zrobić jakiekolwiek fajne fotki rabat, bo nie ma tła dla roślin
MagdaLenka 20:24, 09 cze 2025

No Marcin, dałeś czadu z tym projektem. Jestem pod wrażeniem.
Wiaan 21:24, 09 cze 2025

Po prostu ukryty talent Marcina choć patrząc na komponowanie u Niego w ogrodzie to widać talent

Marcin ja też lubię ramy na rabatach i połączenie spokoju z lekką nutą szaleństwa
pestka56 23:34, 09 cze 2025

Wiaan napisał(a)
Kasia te irysy przepiękne, nawet znalazłam w necie do kupienia Sadzenie w tójkątach podoba mi się i dodatkowo rzeczywiście można grupować i nie będzie bałaganu Dziękuję

Jak chcesz dorodne irysy, to polecam na alle... ceny_extreme. Mają też sporo innych roślin m.in. znakomite odmiany ciemierników. Ale generalnie to „sklep” szkółki z roślinami wodnymi.
Wiaan 00:09, 10 cze 2025

pestka56 napisał(a)

Jak chcesz dorodne irysy, to polecam na alle... ceny_extreme. Mają też sporo innych roślin m.in. znakomite odmiany ciemierników. Ale generalnie to „sklep” szkółki z roślinami wodnymi.

Właśnie w tym sklepie widziałam, za dorodne ceny faktycznie kosmos.
Wiaan 00:15, 10 cze 2025

Zaczął się fiolet również u mnie Muszę usunąć przekwitnięte czosnki i dalej jeszcze siewki werbeny na różance, one chyba nigdy nie przestaną wschodzić.
Stipy oszalały, a nie rokowały zbyt dobrze.

Wiaan 08:34, 10 cze 2025

Poranki najlepsze Miłego dnia dla Was.

Wiaan 08:36, 10 cze 2025

Zaskoczenie, całkiem straszyła po zamarznięciu, a tu taka niespodzianka Asahi jednak dobra rzecz.