Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

pestka56 10:42, 10 cze 2025

Wiaan napisał(a)

Właśnie w tym sklepie widziałam, za dorodne ceny faktycznie kosmos.

Uwierz mi, są miejsca i to dużo, gdzie mniejsze sadzonki są w dużo wyższych cenach. Irys za 80 albo ciemiernik za 150 czy sadzoneczka piwonii za 1000. Ostatnio sporo kupowałam i czasem mnie wręcz zatykało z wrażenia.
Sklep, który ci poleciłam przysłał mi rośliny znakomitej jakości, dobrze zaopiekowane w paczce, a na dodatek dostałam 4 gratisy roślinne i to z tych odmian, które zamówiłam, a nie jakieś niesprzedawalne resztki.
Wiaan 13:36, 10 cze 2025

Lawendy dotarły, różne kolory, odmiany, zdrowe i ładne. Koncepcja się zmieniła ale mam na nie inne pomysły
olciamanolcia 13:41, 10 cze 2025

Cudne- u mnie też pomieszane odmiany i fajnie to wygląda
Wszystko mieszam
Judith 15:07, 10 cze 2025

Wiaan, dzisiaj chłonęłam miejskie rabaty. Przy jednej pomyślałam o Tobie . Wrzuciłam zdjęcie u siebie .
Wiaan 22:18, 10 cze 2025

olciamanolcia napisał(a)
Cudne- u mnie też pomieszane odmiany i fajnie to wygląda
Wszystko mieszam

Fajnie mi kobieta wytłumaczyła gdzie którą odmianę posadzić, o warunki glebowe mi chodzi
Małe, ale ładne i już są zdrewniałe, także nie jakieś świeżynki.
Wiaan 22:21, 10 cze 2025

Judith napisał(a)
Wiaan, dzisiaj chłonęłam miejskie rabaty. Przy jednej pomyślałam o Tobie . Wrzuciłam zdjęcie u siebie .

Widziałam Niektóre miasta mają naprawdę ładne, zachwycające rabaty. Pomyślałaś o mnie, bo akurat rozkminki były
Wiaan 22:45, 10 cze 2025

Ustawiłam rośliny z projektem Marcina, ciemność mnie zastała i fotki nie zrobiłam Jutro rano cyknę.
Jak to oczywiście w realu nie ma aż tak dużo miejsca, ale udało się bez żywopłotu niższego po całości, ale częściowo będzie, bo fajnie to wygląda. Zrobiłam sobie lukę, bo muszę tam z odkurzaczem się zmieścić
Przy ogrodzeniu będzie prowadzony na wyższy z odmiany zielonej, a przy chodniku niższy z tych sadzonek limonkowo-żółtych co kupiłam, ładnie kolorystycznie wygląda.
Kulki 3 sztuki planowane z cisa zamienię albo na mini sosny kuliste schmidti - mam ich sporo w ogrodzie lub zastąpię poduchami lawendy różowej, będzie fajnie korespondowała z jeżówkami. Cis sobie tu nie poradzi, za sucho dodatkowo od betonu w pobliżu.
Nawadnianie pociągnę tylko pod hortensję i żywopłotki Hortensja z produkcji własnej Silver Dollar - trzymajcie kciuki, aby udało się duży dołek dla niej wykopać
Wiaan 08:51, 11 cze 2025

Oto rabata ustawiona, wybaczcie syf wkoło.
Jeszcze na zewnątrz akurat odbierają dziś bio i plastik więc tło zacne
Strzałka biała to miejsce na hortensję, a fioletowe doniczki to jeżówki. Nie mam jeszcze cisów przy ogrodzeniu, muszę dokupić.

Marcin co myślisz o małej modyfikacji?
Trzy cisy od strony ścieżki limonkowe mają stworzyć mały żywopłot, może dokupię po posadzeniu całości i zobaczę czy potrzeba.

Marcin89 09:43, 11 cze 2025

Wiaan napisał(a)
Oto rabata ustawiona, wybaczcie syf wkoło.
Jeszcze na zewnątrz akurat odbierają dziś bio i plastik więc tło zacne
Strzałka biała to miejsce na hortensję, a fioletowe doniczki to jeżówki. Nie mam jeszcze cisów przy ogrodzeniu, muszę dokupić.

Marcin co myślisz o małej modyfikacji?
Trzy cisy od strony ścieżki limonkowe mają stworzyć mały żywopłot, może dokupię po posadzeniu całości i zobaczę czy potrzeba.
Teraz widać jak malutka to rabata Modyfikacja żywopłotu jest spoko, przecież Ty sama wiesz co Ci będzie pasowało. Myślałem, że ta hortensja będzie bardziej w stronę sąsiada (co będzie w miejscu żwiru na rabacie?). No i tutaj przy tym narożniku z "płytką" dałbym 3 sztuki seslerii, ta czwarta jakiś mi nie leży. A przypomnę: Tobie ma pasować
Kasya 09:46, 11 cze 2025

U mnie dzisiaj tylko bio
Plan mi sie podoba
Roslinki dorodne