Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 21:52, 23 cze 2025

pestka56 napisał(a)

Ze śmiałkami musisz uwazać. Niektóre starsze odmiany sieją się jak szalone.

Miałam je wcześniej na różance, ale tam nie były widoczne, odżyły tutaj na brzozowej, 2 sztuki dziwnie wyglądają, podzielę jesienią. Będę obserwować, czy się sieją.
Brzozowa to taki test co rośnie i co mi się podoba, a jak dojrzeje to zostawię co mi nalepiej będzie pasowało
Na niej pasuje misz masz obecny
Wiaan 21:56, 23 cze 2025

kasiab napisał(a)
Pięknie u Ciebie supertunie wyglądają czadowo
Trawnik to piękny dywan. Co ile go nawozisz, że jest taki grubaśny?
Śmiałki miałam i wyglądają cudownie w większej ekipie, te ażurowe kwiatostany przypominające obłoczki to coś niesamowitego u mnie niestety rozprawiły się z nimi pędraki wiosna okazało się, że wszystkie są bez korzeni

Dziękuję ❤️
Trawnik nawoziłam dwa razy, najpierw pierwszy raz po wertykulacji i drugi jakieś 3 tygodnie temu.
Szkoda Twoich śmiałków Czekam na rozwój kwitnienia i czy będą się łamały po deszczu.
Wiaan 09:25, 24 cze 2025

U mnie wczoraj przeszła burza z ogromnym wiatrem, katalpy bardzo ucierpiały, bo miały świeże jeszcze miękkie gałązki. No cóż z naturą nie wygrasz. Miałam obsadzać nową rabatę, ale z racji alertów sobie odpuściłam, trochę to trwa

Narobiłam sobie ochoty na posadzenie gdzieś w ogrodzie kocimiętki, może się do niej przekonam Mam tylko nadzieję, ze nie ściągnę kotów z osiedla do siebie
Macie może odmianę cat's pajamas lub purrsian blue? Je właśnie biorę pod uwagę.
Widziałam wczoraj w ogrodniczym ładne sadzonki z dużymi kwiatostanami i też dużymi liśćmi, ale na pytanie jaka to odmiana - pani się oburzyła i powiedziała, że nasi szanujący się ogrodnicy sadzą swoje odmiany i to jest zwykła kocimiętka. Nie bardzo mogę zrozumieć co powiedziała ja jednak wolę wiedzieć co kupuję, a bardziej co mnie czeka w wyglądzie takiej rośliny.
mrokasia 09:51, 24 cze 2025

Ja mam kocimiętki, właśnie Cat’s i Purssian i ani moje koty się nią nie interesują ani okoliczne.

U mnie też wieje strasznie. Miało wczoraj padać i spadły 3 krople .
Wiaan 10:00, 24 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Ja mam kocimiętki, właśnie Cat’s i Purssian i ani moje koty się nią nie interesują ani okoliczne.

U mnie też wieje strasznie. Miało wczoraj padać i spadły 3 krople .

Kasia, które z nich wolisz i dlaczego?
olciamanolcia 10:39, 24 cze 2025

Ja mam kocimiętkę KitKat ładna zwarta nie rozłazi się

To ona tuż za szałwią a przed lawendą

MartaCho 10:58, 24 cze 2025

Ja mam Cat' Pyjamas w podokiennej, teraz już obcięłam kwiatostany, bo przekwitły (wzorem Lidki dałam do słoika z wodą, czekam na korzonki ), ta odmiana jest przede wszystkim niska. Na obwódkę raczej.
Wiaan 11:01, 24 cze 2025

Dzięki dziewczyny Ja właśnie na obwódkę szukam
DariaB 12:22, 24 cze 2025

Anetko no cudnie masz! Piękne połączenie zieleni z intensywnymi kolorami ale zrobione ze smakiem i zupełnie nienachalnie. Muszę się rozejrzeć za taką niską szałwią bo skuszona siewkami Caradonny wyhodowałam istne potwory, są za duże, zagłuszają rabatę. Współczuję burzowych strat
Kasya 12:30, 24 cze 2025

Wiaan napisał(a)
U mnie wczoraj przeszła burza z ogromnym wiatrem, katalpy bardzo ucierpiały, bo miały świeże jeszcze miękkie gałązki. No cóż z naturą nie wygrasz. Miałam obsadzać nową rabatę, ale z racji alertów sobie odpuściłam, trochę to trwa

Narobiłam sobie ochoty na posadzenie gdzieś w ogrodzie kocimiętki, może się do niej przekonam Mam tylko nadzieję, ze nie ściągnę kotów z osiedla do siebie
Macie może odmianę cat's pajamas lub purrsian blue? Je właśnie biorę pod uwagę.
Widziałam wczoraj w ogrodniczym ładne sadzonki z dużymi kwiatostanami i też dużymi liśćmi, ale na pytanie jaka to odmiana - pani się oburzyła i powiedziała, że nasi szanujący się ogrodnicy sadzą swoje odmiany i to jest zwykła kocimiętka. Nie bardzo mogę zrozumieć co powiedziała ja jednak wolę wiedzieć co kupuję, a bardziej co mnie czeka w wyglądzie takiej rośliny.

U mnie tulipanowiec
Chyba mial juz nadwyrężone galezie i w koncu polegl
Chociaż jakos bardzo po nim nie widac