Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

kasiab 14:26, 24 cze 2025

Współczuję przejścia burzy... U mnie strasznie wiało i jak wracałam autem to koło auta spadły dwie konkretne gałęzie ze starych lip
W kwestii kocimiętki mam Walker's low czyli wielgachną. Z jednej sadzonki zrobiłam kilka i co śmieszne w pierwszych 2 sezonach jeden z moich kotów chodził tylko do jednej i to tylko jak miała świeże listki i je najzwyczajniej w świecie zjadał i miał mega odlot. Teraz lubi przy niej leżeć. Pozostałe koty moje co najwyżej przechodzą obok i widać, że z przyjemnością ją wąchają. Koty sąsiedzkie nie są jakkolwiek zainteresowane
Ostatnio kupiłam niską Cat padjamas. Zobaczymy jak się srpawdzi
mrokasia 15:21, 24 cze 2025

Wiaan napisał(a)

Kasia, które z nich wolisz i dlaczego?

Hmmm, trudno mi powiedzieć. ale chyba Purssian. Ma chyba bardziej nasycony kolor kwiatów. Wielkościowo są u mnie podobne.
Wiaan 22:13, 24 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Hmmm, trudno mi powiedzieć. ale chyba Purssian. Ma chyba bardziej nasycony kolor kwiatów. Wielkościowo są u mnie podobne.

Kupiłam 3 sztuki właśnie Purssian, kto wie może będzie jak z szałwią więcej i więcej
GingerO 00:23, 25 cze 2025

Mam persian blue, wysyłam zdjęcie. Taka jest delikatna chmurka. U mnie pierwszy rok.
GingerO 00:25, 25 cze 2025

Oj, teraz widzę że marnej jakości zdjęcie się wgralo. W moim telefonie jest ostre...
pestka56 09:57, 25 cze 2025

GingerO napisał(a)
Oj, teraz widzę że marnej jakości zdjęcie się wgralo. W moim telefonie jest ostre...

To wina kompresji, którą tu stosują.
Nie przejmuj się, widać koloryt kwiatów i liści.
Wiaan 11:01, 25 cze 2025

GingerO napisał(a)

Dzięki, nic się fotką nie martw, wszystko jasne
Wiaan 11:01, 25 cze 2025

pestka56 napisał(a)

To wina kompresji, którą tu stosują.
Nie przejmuj się, widać koloryt kwiatów i liści.

Dokładnie
Wiaan 11:38, 25 cze 2025

Uwaga rabata frontowa obsadzona ! jeszcze tylko cisy przy płocie i żwir do wysypania, ale mężuś podwyższa mi tam grunt przy siatce i czekam cierpliwie. Wczoraj sypały się takie przekleństwa, że szok, jak zaczęłam kopać, to nie korzenie brzozy były problemem, bo ani jednej nie było po drodze, tylko ktoś sobie kiedyś beton wylał i w ruch poszła młotowiertarka

Hortensji nie będzie, jakoś mi tutaj była na siłę. Zamysł jest taki: wiśnia gwiazdą wiosną z szybko ruszającymi sesleriami i obecnymi kulkami sosny schmidti, które uwielbiam, ale też zimozielonymi cisami Hicksii, minimalistycznie Cisa summergold posadzę tam gdzie stoi zaraz za dwiema kulkami, zakryje pustkę bez roślin jak się rozrośnie, dla przypomnienia tam dalej jest pień i nic nie posadzę. Latem dojdzie lawenda i dosadzę jeszcze jeżówki preety parasols lub gaurę, bo mam siewek dziesiątki, albo to i to Po ścięciu lawendy będzie coś kwitło na róż. Jesienią atrakcyjne będą liście wiśni. Było ustawiania moc, wszystkie Wasze pomysły i moje i wyszło jak wyszło, niby od linijki, a jednak w trójkąty także Lawenda w szpalerze najbardziej mi pasowała. Jest 5 hidcote i przechodzi w 3 różówe na końcu o podobnym pokroju i kwiatach - zobaczymy jaki to da efekt. Mało miejsca na większe szaleństwa.

pestka56 12:12, 25 cze 2025

Dobrze będzie
Zawsze wszystko najlepiej wychodzi, gdy się poukłada puzzla doniczkami