Jestem zadowolona, bo rabata obsadzona ależ to trwało
Jak dojdzie kamień to dopiero będzie efekt finalny. Jeżówka tylko jedna ma kwiaty, dwie inne jeszcze małe sadzonki. Przydałoby się dosadzić ze dwie, trzy trawki zwiewne i może kupię molinię moorhexe. Jest też różowa gaura, dorzucę drugą bladoróżową.
Wyszła bylinowa rabata Cisy są przy ogrodzeniu i na tle hilli rosną limonkowe.
Dojdzie jeszcze mata na siatkę od strony sąsiadów, bo obecna jest nie od naszej strony i kiepsko u nas wygląda. Część rabaty od cisów była trudna, bo tam pień i musiałam manewrować i dopasować do wolnych dołków.
Myślałam o trzcinnikach, aby zasłonić skrzynię, ale ona od ulicy nie rzuca się w oczy
Jest płasko, ciekawe jak będzie wyglądać w kolejnym sezonie. Sama wiesz, że to po czasie widzimy, czy nam gra czy coś trzeba zmienić
Bardzo mi się podoba , faktycznie od strony sąsiada ta mata trochę "nie ten teges" Molinie Edith Dudszus lub Heidebraut polecam jest taka ażurowa, koronkowa jesienią będziesz miała piękny efekt.
Masz tam miniaturowe sosenki?
Tak są trzy kulki miniaturowe, to sosny schmidti, mam je w ogrodzie w kilku miejscach, są bardzo ładne i nie muszę ciąć.
Molinia Edith Dudszus pasowałaby. Mam Heidebraut i tu będzie zbyt duża i sztywna. Jesienią faktycznie jest zjawiskowa w kolorze. Masz u siebie tą pierwszą?