Co do seslerii to mam na kilku sztukach takie pożółkłe źdźbła i nie wiem czy za dużo wody, czy za mało, kilka sztuk tak ma. Na jednej rabacie, a każda rośnie inaczej, nie wiem już o co chodzi.
Pięknie wygląda przetacznik ja się pokusiłam zamiast stipy na sporobolusa. Na początku wyglądał ładnie. W drugim roku średnio, a w międzyczasie okazało się, że Niestety przytaszczyłam tego sporobolusa z trawskiem leśnym ze szkółki i zajeło mi połowę rabaty i zrobiło wielki kołtun.
A jakbyś tak tej stipie skróciła grzywkę po prostu? Może jej przyciąć te kłosy? Przynajmniej nie będzie się wysiewać, a powinna być nadal ładna
Bardzo ładnie prezentują się te przetaczniki w chwilowym zastępstwie szałwii. Bardzo!
Chwastnicę względnie łatwo wyciągnąć to pocieszające
U mnie w hakone mam szczaw jednak nauczyłam się z nim życia. Wycinam i tyle. Wcześniej by mnie denerwowały szczawie wszelakie jednak od kiedy mam, a raczej miałam to coś z lasu, to szczaw to tylko małe urozmaicenie
Raureif to moja ulubiona trawa (tak, wiem to turzyca )
Będę za rok wysadzać co drugą z rzędu, bo zrobiły się potworzaste . Na szczęście mam dla nich miejsce na nowej działce
Anetko, u Ciebie jest jak zawsze pięknie i perfekcyjnie ❤️
A trawnika masz zdecydowanie za dużo