Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

LIDKA 20:16, 16 sie 2021

Ależ mi sie humor poprawił.
U Ciebie w ogrodzie szyk klasa elegancja .
Zdjęcia piękne. Masz jeden z najpięknieszych ogrodów nowoczesnych na O..
Mój ulubiony.
Agatorek 00:05, 17 sie 2021

Ale cudne letnie zdjęcia ogrodu

Może założysz wizytówkę?
Wiaan 08:39, 17 sie 2021

LIDKA napisał(a)
Ależ mi sie humor poprawił.
U Ciebie w ogrodzie szyk klasa elegancja .
Zdjęcia piękne. Masz jeden z najpięknieszych ogrodów nowoczesnych na O..
Mój ulubiony.

Lidka ale się cieszę z Twojej wizyty, nawet nie wiesz jak bardzo wielkie dziękuję za pochwały
Wiaan 08:40, 17 sie 2021

Agatorek napisał(a)
Ale cudne letnie zdjęcia ogrodu

Może założysz wizytówkę?

Agnieszka bardzo dziękuję ale na wizytówkę za wcześnie jeszcze muszę popracować nad wiosną, to znaczy więcej cebulowych a to już niedługo
ElzbietaFranka 20:27, 17 sie 2021

Wiaan napisał(a)
Zrobiłam fotkę rabaty miejskiej z rozplenicami rubrum i zastanawiam się czy obe tam zimują, nie bardzo chce mi się wierzyć,że są sadzone co sezon

A dlaczego nie są sadzone. Te trawy pewnie już będą siane w zieleni miejskiej mają szklarnie w październiku aby były na wiosnę do wyssdzenia.
Jeżdżę przez Konstancin tam dopiero klomby jak fontanny i każdego roku sądzą. EM nie chce się zatrzymać, ale pojadę kiedyś do parku to zrobię.
Np rondo główne przy starej papierni przy samej lampie oświetleniowej dokoła Gaura biała, następny schodek hortensje, później trawy rozplenice, szałwię, itd aż do bardzo niskich.

Wiosna WAWA obsadzona bratkami sądzą już jesienią wiosna tylko dosadzaja.
ElzbietaFranka 20:39, 17 sie 2021

Wiaan napisał(a)

Koniec

Wiaan pięknie wszystko wygląda. Wszystko robione z niezwykłym wyczuciem doboru roślin. Hortki piękne. Brawo.

Chciałam się zapytać, to lobelia nad stipa. Bardzo ładnie się wkomponowała ożywia rabatę ładny akcent.
Wiaan 09:22, 18 sie 2021

Elu jest mi niezmiernie miło usłyszeć od Ciebie takie pochwały To właśnie od Was, tutaj na O... nauczyłam się tak wiele.

Nad stipą to lobelia, taki był cel aby ożywić rabatę mocnym akcentem, jestem nią zauroczona, zobaczymy w kolejnym roku
Nowa12 22:51, 18 sie 2021

Zdjęcia niektóre jak z katalogu. Tarasik masz przecudny. A stipa jest fajna tylko mi się zawsze wydaje że ona nie lubi za dużego towarzystwa wielu roślin bo właśnie robi się mały bałagan. Ja widzę po swoich jak się rozrosły a dałam im dużo miejsca. Zobaczymy kto wygra stipa czy rozchodniki. Albo przyjdzie rok że wymarzną. Wyczesywanie nie ma końca bo ciagle się kołtunią ale i tak je lubię .
Martka 22:57, 18 sie 2021

U la la, proszę Pani! Rabaty stworzone z rozmysłem i planem, piękne sierpniowe obrazki, niby sporo zdjęć, ale jeszcze by się chciało oglądać Jaka trawa rośnie przed hortensjami? Czy to sesleria jesienna?
Wiaan 23:29, 18 sie 2021

Agnieszka dziękuję lubię robić ujęcia swoich ogrodowych wariacji
Ze stipami mam tak samo jak Ty.

Marta to radość z ogrodu sprawiła,że tyle zdjęć nacykałam ale cieszę się bardzo że nie zanudziłam te trawki pod hortkami to rozplenica hameln gold, już zaczyna kwitnąć, bardzo mi się podoba a taki miała kiepski start.