Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Loosiuu 18:57, 14 cze 2013

Lime Marmelade w zupełnym cieniu też przypala?
Madzenka 19:23, 14 cze 2013

Bociuś jaka zima (mokra), wiosna (mokra) nielato (mokre) takie problemy w ogrodzie. Pamiętam taki rok ... co 7 dni naprzemiennie na grzyba i na robale pryskałam..... Nie dość, że mokro to bardzo wilgotno i naprzeminnie gorąco... Idealne warunki dla grzyba i robali...

Nie pomogę projektować... Ja bym napjpierw trzasnęła zielone tło a potem coś biało lub żółto zilonego...I wiesz że ja lubie kwiatki... A pomyśł o różach szczepionych.....
JulkAd 21:17, 14 cze 2013

bociek napisał(a)

[b]Julis
, dzieki za szostke Wczoraj pryskalam na grzyba wszystkie buksiki, ale boje sie, ze obwodke mi szlag trafi Mlode przyrosty brazowieja

Jeju Kasiu ratuj je, bo cudnie w tym miejscu wyglądają....

....wracam czytać.....
....edit: nadrobiłam i....przypomniało mi się w tejże chwili, że moje mieczyki nadal w piwnicy w trocinach leżą...od marca myślałam, że coś musze zrobić i na śmierć zapomniałam...i co teraz?
agata19762 22:33, 14 cze 2013

bociek napisał(a)
Ale sa tez pozytywy

Lawenda zaczela juz wygladac jak lawenda

i nawet zabiera sie do kwitnienia

Podobnie jak Anabelka, ktora ma mnostwo pakow

I zaskoczenie, sadzone w zeszlym roku mieczyki rosna, malo tego, maja cebulki przybyszowe, bo te malenstwa to na pewno nie jest trawa ani perz

mieczyki na zimę musowo trzeba wykopać ....
one nie zimują ....
Evchen 00:03, 15 cze 2013

Bociuś, to może te fastigaty nie byłyby takie złe?.... dwa graby a pomiędzy powojnik.. pod nimi kulki...
Milka 11:52, 15 cze 2013

Anabelki w tym roku mają mnóstwo pąków, ale będzie widok u mnie też raz się zdarzyło, że mieczyki przezimowały i kwitły, więc u ciebie pewnie też
u mnie wyjątkowo ani jaśminowce ani żylistki nie mają mszycy, juz od kilku lat, nie wiem co tak wpłynęło, ale jak były malutkie, mszyca bardzo je atakowała
Enya73 11:53, 15 cze 2013

Piękna ta rabata, a jak zakwitnie to dopiero będzie zjawiskowo. Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 00:34, 16 cze 2013

Boziek gdzie klekoczesz?
bociek 12:28, 16 cze 2013

Filip, nie nie nie, w cieniu mam Lime Ricky i ona mi lekko zbrazowiala na kilku listkach... A jedna padla calkowicie. Ale one tam jakos tak slabo rosna Wiec moze im otoczenie nie lezy

Madzen, zadnych roz Jeszcze nie dojrzalam

Julita, sadz mieczyki szybciorem, moze do jesieni zdaza Buksiki ratuje, dostaly za rada any-art siarczan potasu. Jeszcze dzisiaj nie robilam obchodu, dopiero wstala

Agatko, ja wiem, ze trzeba wykopywac, ale ja niespecjalnie chcialam, zeby tam dalej rosly (blad z nasadzeniem), ale jak widac jak zima lagodna to i mieczyki zimuja

Evchichonku, chyba jednak zostawie jak jest i dam powtorzenie z cisa i bukszpanu Ale to tak na 50%

Irenko, no bedzie anabelkowy koncert Strasznie sie ciesze z kwiatow w wazonie przez cala zime
Co do mieczykow nie pamietam jaki kolor, albo bialy albo amarantowy U mnie mszyc nie ma, bo nie maja na czym sie pozywic

Anita, dzieki, juz sie nie moge doczekac kwiatow, codziennie zagladam limka pod sukienki w poszukiwaniu kwiatow. Taka jestem niecierpliwa, przeciez wiem, ze maja jeszcze czas

Madzen, imprezowalam A dzisiaj ciag dalszy, natomiast od poniedzialku caly tydzien jazda bez trzymanki
bociek 12:59, 16 cze 2013

Niestety buksiki na obwodce po nawiezieniu nie wygladaja wcale lepiej No, ale pewnie trzeba troche poczekac. Natomiast te brazowiejace listki zaczynaja zasychac. Nie wiem przycinac obwodke czy dac jej na razie spokoj