Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Magda70 19:39, 06 sie 2013

Porażka??? Gdzie bo też nie widzę...a wzrok mam dobry jak na razie
nieszka 19:50, 06 sie 2013

Ale ta bylinowa porażka bo co? Szałwie Ci się nie zbierają do ponownego kwitnienia?
Kindzia 21:15, 06 sie 2013

Bociusia...jak się nie zatyrałaś na amen, to przeczytasz...
Przyleciałam Ci relację trawową zdać. Przyszły od Surowińskiej te carexy, te palmowe, wiesz. Dwa dni w upale, w transporcie były, reklamowałam kurierowi. Przez weekend stały takie nierozpakowane w biurze, nie podlane, tylko uchylone...
W poniedziałek dowiedziałam się, że mogę je wyrzucić..albo co...i rozpakowałam...żyją, nawet wszystkie chyba Biedne są, podeschnięte, połamane, bo rzucane przecież były w sortowni o ściany chyba, ale drugi dzień podlewane i wstają, twardziochy...jak myślisz...dać im szansę? Wlec je do Pszczyny? Sadzić w sobotę?

Buziol siarczysty
Mirka 21:19, 06 sie 2013

Widocznie chcą u ciebie zamieszkać i dlatego takie twarde dać szanse koniecznie nie wywalaj
Gabrysia_ 21:29, 06 sie 2013

Boćku...gdzie ta porażka,co?
....bo szukam i nie widzę
...żurawki w żwirku świetnie sobie poradzą
Kindzia 21:32, 06 sie 2013

Mirka napisał(a)
Widocznie chcą u ciebie zamieszkać i dlatego takie twarde dać szanse koniecznie nie wywalaj

Ja posłuszna jestem Dzięki Mireczko, wlekę do Pszczyny
bociek 21:52, 06 sie 2013

Odpowiem hurtem co mialam na mysli piszac porazka bylinowa Przeca ja wiem, ze chabazie sie rozrosna, no co Wy

Porazka bo po pierwsze primo ksztalt jest do kitu, mus cyrklowac i znowu zabierac trawnik M. Po drugie primo mialo byc bialo, ale juz nie jest, bo nawsadzalam rozowosci. Po trzecie primo nic nie jest sensownie ulozone tylko bajzlownia sie zrobila, chciejstw masa, a mialam byc twarda w ogrodniczych, tiaaaaa, konsekwencja lezy i kwiczy. I w dodatku dopoki szalwia nie przekwitnie nic nie moge porzadkowac, bo pszczolki sie tam uwijaja, a wiec do pazdziernika zadnych przemeblowan w samych bylinach.A jeszcze dojda cebulowe... Po czwarte primo miala byc fajna obwodka, a jest kaszaneczka Ale to akurat zmienic nie problem. Oj cos czuje, ze latwo nie bedzie

Tak wiec, skrot myslowy rozwinelam Niom

A tak w ogole padam Ale pielenie prawie skonczone, zostala tylko trawiasta, a tam dlugi rekaw, bo trawki ciete Wywalilam klosowke Uschla (to na potrzeby wytlumaczenia M czemu ta piekna trawka wyparowala). Kanciki na mydlanej, przy serbach i na hortensjowej wykonane. Ogrod podlany, ja scieta przez komary

A jutro, trawiasta - pielenie + korekta kancikow. Delikatna kosmetyka na kolejowej. Jak zdaze to zaczne korekte ksztaltu bylinowej. Potem tylko czyszczenie zwirku na froncie po myciu kostki,rozmnozenie zurawki Berry Smoothie i przeniesienie jej w zwirek. No i cos tam sie jeszcze wymysli, zeby nudno nie bylo
Matka 21:58, 06 sie 2013

Jak Ci co tam odpadnie od podziału to wiesz

a pytanie mam po najważniejszeczy Graclimus jest 'szorstki'?bo jak byłam w Szczecinie na żaglachhehe...to zajechalimy do kfcble...i tam były kompozycje z hortensją i trawą z daleka jakby graclimus ale z bliska jak dotknełąm to taki twardy z liści i właśnie taki szorstki, może być tak?mi się zdawało że un taki miękusi jak mój-ale ja mam takiego co ma 3 listki prawie przy ziemi, więc za mały żeby sprawdzićno powiedz, no powiedz Rudzieńka
bociek 22:00, 06 sie 2013

Tosia, witaj, zapraszam, rozsiadz sie wygodnie. Czego siem napijesz???
Berry Smoothie mam i tez sobie chwale, ale nie w zwirku. Skoro jednak w zwirku sobie radzi no to super

Anek, fiem, ze one mlodziaczki Fiem, ze obwodka gryzie w zeby No i ten bajzel A ja zodiakalna Panna, lubie miec poukladane I to niestety jest moje przeklenstwo

Gabi, nic im w tym roku szczegolnego nie robilam. Dostaly raz specjalny nawoz do bukszpanow i w sobote prysnelam Topsinem i raz na roztocza, bo mi dwa wygladaly podejrzanie. Wszystko Musze jeszcze psiuknac Mospilanem, zeby miec pewnosc, ze zaden robal mi ich nie zzera (tych dwoch od roztoczy). Jakos sie wygrzebuja, ale wolalabym, zeby mi nie chorowaly. A florovitem to chyba tylko raz lalam...

Ewcia, binokle zaloz

Anitko, dzieki, wiem, ze sie rozrosna
bociek 22:08, 06 sie 2013

Bogda napisał(a)
Jak Ci co tam odpadnie od podziału to wiesz

a pytanie mam po najważniejszeczy Graclimus jest 'szorstki'?bo jak byłam w Szczecinie na żaglachhehe...to zajechalimy do kfcble...i tam były kompozycje z hortensją i trawą z daleka jakby graclimus ale z bliska jak dotknełąm to taki twardy z liści i właśnie taki szorstki, może być tak?mi się zdawało że un taki miękusi jak mój-ale ja mam takiego co ma 3 listki prawie przy ziemi, więc za mały żeby sprawdzićno powiedz, no powiedz Rudzieńka

Myszeczko, miskanty generalnie sa ostre i twarde. Twoj pewnie mlodziutki i dlatego sprawia wrazenie miekkiego.