Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

justi 14:40, 07 maj 2012

znalazłam o hortensjach, naczytałam się wiele, jednak do kwaśnej, bo w niej uaktywniają się jony glinu, które powodują wybarwienie na niebiesko.
Joanka 16:42, 07 maj 2012

Boćku i mnie było baaaaaaardzo miło.

Uśmiałam się nawet ze Sławka, bo gdy wracaliśmy powiedział, że fajna ta czapla hihihihihi...... no cóż, ornitolog z niego żaden
Milka 17:22, 07 maj 2012

Fajne to wasze spotkanie, miałaś chyba sporo pokus, po oglądnięciu takiego ogrodu dużo kupiłaś?
bociek 19:37, 07 maj 2012

asc napisał(a)
Bociek...rozczarowałaś mnie.. myslałam, że jesteś tradycyjnym polskim boćkiem na czerwonych nogach..... a tu jakiś nietypowy czarno-biały bocian
Miło było poznac..aczkolwiek futro w avatarze też jest piękne

Hahaha, Aniu, jestes niemozliwa. Pewnie, ze jestem tradycyjnym polskim bockiem, tylko nieco zardzewialam, nogi tez sa czerwone jak nie uwazam na sloncu, no i oczywiscie klekocze, jak rasowy bociek
Futro jest piekne, powiem nieskromnie, ze wyjatkowo, w przeciwienstwie do wlascicielki

Buziole Aniu
bociek 19:43, 07 maj 2012

justi napisał(a)
znalazłam o hortensjach, naczytałam się wiele, jednak do kwaśnej, bo w niej uaktywniają się jony glinu, które powodują wybarwienie na niebiesko.

Justi, nosz normalnie nagadalam glupot, wybacz, kajam sie i bije w piersi. No naklamalam Ci, ale nie do konca
Bo hortensje faktycznie zawieraja antocyjany, tyle tylko, ze w przypadku zywych roslin pewne procesy sa bardziej skomplikowany anizeli zwykla reakcja antocyjanow (czystych barwnikow) w medium o roznej kwasowosci. Ot i wyszlo bockowe madrzenie sie, a raczej niedouczenie Przepraszam za wprowadzenie w blad Nie chcialam Ci namieszac.
bociek 19:45, 07 maj 2012

Joanka napisał(a)
Boćku i mnie było baaaaaaardzo miło.

Uśmiałam się nawet ze Sławka, bo gdy wracaliśmy powiedział, że fajna ta czapla hihihihihi...... no cóż, ornitolog z niego żaden

Hehehehe, czapla, bocian, co za roznica Dzieki Joanka
bociek 19:46, 07 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Fajne to wasze spotkanie, miałaś chyba sporo pokus, po oglądnięciu takiego ogrodu dużo kupiłaś?

Irenko, no wlasnie nic nie kupilam, gorzej, bylam tylko na pierwszej czesci, nawet nie poszlam na ogladanie ogrodu, bo musialam szybko wracac do domu. Najwazniejsze, ze w ogole dane mi bylo pojechac i spotkac Ogrodowiczan i Szefowa Ja mam blisko do Pechcina, wiec pewnie wybierzemy sie z M ktorejs pieknej niedzieli
justi 19:47, 07 maj 2012

Bociusiu nic nie namieszałaś i nie masz za co przepraszać Dziś to się juz zdenerwowałam na te moje hortensje i dostały niezły koktajl
anula_wn 19:48, 07 maj 2012

Kasia,, zgapiam sałatownik ! tylko ....jeszcze nie mam takich skrzynek ;/ no i moja sałata ciągle ma 5 cm tylko......
anula_wn 19:51, 07 maj 2012

aaaa lobelia cudna ! gratuluję

jeszcze Cię pomęczę a propos powojnika - będziesz go upychać w tą kule będzie wyłąził? czy będzoesz przycinać ? no ciekawa jestem efektu !