Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Gardenarium 11:59, 06 maj 2012

Danusza napisał(a)

Biedny byly trawnik Czyli tzw. efekt pokretowy

odwiedziła cie wielka stopa??

Posyp czarną ziemią dobrą i przegrab, posiej nasiona.

Instagram Ogrodowiska
justi 17:00, 06 maj 2012

Boćku w tych stelażach masz powojniki? I chcesz je na kulki ciąć?
an_tre 17:04, 06 maj 2012

To w ramach uśmiechniętych przeprosin za niepotrzebny dodatkowy stress
Dla Kasi od Ani

tu się troszkę schowałaś za Anę...ale jesteś

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gabriela 17:40, 06 maj 2012

Obejrzałam trochę wstecz, bo dawno mnie tu nie było. Ślicznie masz, cudowna jest kępa goryczek, piękna rabata bukszpanowo-cisowo-begoniowa. A moje lobelie tylko mogą zazdrościć Twoim, są bardzo okazałe i na pewno b. niedługo zakwitną.
bociek 17:44, 06 maj 2012

Juzia, fajnie bylo, teraz wieje, zimno, pochmurno

Ana, dzieki, zmora nawet najpiekniejsza w dalszym ciagu jest zmora, ale juz mam artylerie gotowa, teraz pogoda potrzebna

Marzenko, ja i lezaczek??? No ciezko bedzie. A kulki clematisowe kopiujcie na zdrowie Na pewno wiklinowe beda fajniejsze anizeli te druty
Winobluszcz dobrze znam, ja w starym domu mialam winobluszcz. Niestety bylo tez sporo szpakow, ktore go uwielbialy, a potem cala elewacja byla w fioletowe ciapki. Teraz tez mam biala elewacje, wiec ryzykowac nie bede Moj bluszcz mateczny wymarzl, ale mam dzieci wlasnorecznie wyhodowane

Lena, dzieki, moje jeszcze przed ostateczna metamorfoza, ale pracuje nad nimi mocno

Irenko, uwielbiam niecierpki Ale begonie tez lubie. W tym roku poszlam w biel, w przyszlym chyba zrobie na rozowo
bociek 17:53, 06 maj 2012

Motylku, dziekuje, kule kupowalam w malej szkolce blisko mnie, ale juz nie ma i w tym roku juz nie bedzie.

Wieloszka, dzieki, Ogrodowiskowa i Danusiowa

Admete, no z braku warzywnika mam salatownik i kombinuje jeszcze pomidorownik i zielnik, tylko skrzynek brak

Aniu, mnie rowniez, dziekuje za mile i serdeczne przyjecie . Moje cisy tez maja troszke suchych igielek, ale maja tez mlode przyrosty...

Ewo, dziekuje

Marzenko, nie mialam aparatu, bo tak naprawde to wpadlam na chwile. Ja w dzikim pedzie ostatnio zyje. Nie jestem zbyt fotogeniczna i unikam zdjec, ale jak widac sie nie udalo A niektore bocki rdzewieja z wiekiem - taki gatunek

Jagna, super pomysl z ta lobelia!!! Dzieki. Co do deszczu, no robie co moge, grunt, ze efekty sa

Krysiu, dziekuje i rowniez pozdrawiam serdecznie

Danusza, hahahahaha, no faktycznie wielka stopa, wielkiego kreta
bociek 17:59, 06 maj 2012

Danusiu, nasiona posypane, dosypie jeszcze dobrej ziemi, bo to co widac, to wykopany przez kreta grunt z glebszych warstw. Dziekuje za rade

Justi, dokladnie tak. Ciac ich nie bede, przeplatam to co wychodzi poza stelaz Co z tego wyjdzie zobaczymy Sama jestem ciekawa

Aniu, lobuzico Alez jestem "nieziemsko" fotogeniczna
bociek 18:04, 06 maj 2012

Gabriela napisał(a)
Obejrzałam trochę wstecz, bo dawno mnie tu nie było. Ślicznie masz, cudowna jest kępa goryczek, piękna rabata bukszpanowo-cisowo-begoniowa. A moje lobelie tylko mogą zazdrościć Twoim, są bardzo okazałe i na pewno b. niedługo zakwitną.

Witaj Gabrysiu, dziekuje za odwiedziny i mile slowa. Zawsze serdecznie zapraszam Z lobelii jestem bardzo dumna, bo to moj pierwszy w zyciu wysiew i pierwsze pikowanie i w dodatku obie operacje calkiem udane - pacjent ma sie dobrze
bociek 19:59, 06 maj 2012

Dzisiaj bylam na Plochocinskiej w W-wie. Ludzi maaaaaaaasa. Przyjechalam na otwarcie i dobrze, bo wyjezdzajac widzialam juz walke o miejsca na parkingu.

W zasadzie pojechalam po cisy na ekran, ale wrocilam z truskwaka zwisajaca, rozami piennymi i jakimis drobiazgami.

Mialam ochote na biale trawki Danusiowe (ostatnio pokazywala), ale powstrzymalam sie, bo musze najpierw wiedziec gdzie chce posadzic zanim cos kupie. Coby sie nie mscilo w przyszlosci

Jutro bede sadzic
Mala_Mi 10:49, 07 maj 2012

Bociek...rozczarowałaś mnie.. myslałam, że jesteś tradycyjnym polskim boćkiem na czerwonych nogach..... a tu jakiś nietypowy czarno-biały bocian
Miło było poznac..aczkolwiek futro w avatarze też jest piękne