Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 21:28, 06 wrz 2024

Wiesz, teraz mam niby super. Ale mowilam to juz wczesniej i stracilam wiarygodnosc w tym temacie (ze juz skonczylam z kolejnymi budowami domow). Rodzinka na pewno mi nie wierzy i jest to ciagly powod do zartow przy rodzinnych spotkaniach

Jak znajde przypadkiem inna dzialke, jeszcze ladniejsza i lepsza i mnie zaczaruje to nie recze za siebie
Agatorek 22:54, 06 wrz 2024

Też bym nie wierzyła, toż to recydywa

Wiesz, ja też mówiłam po budowie, że już nigdy więcej nie chcę przez to przechodzić.
A tu masz , niespodzianka
Agatorek 10:00, 08 wrz 2024

Tymczasem kontynuuję cykl, jakże trafnie nazwany przez Judith , Okiem Agatorka

Tym razem odwiedziłam Magarę, ale żadnych dramatów na rabatach nie zastałam
LIDKA 14:06, 08 wrz 2024

Okiem Agatorka. Fajowy tytuł. Lece zobaczyć.
Agatorek 09:35, 09 wrz 2024

Z ciekawostek przyrodniczych

Zakwitła mi właśnie grusza chanticleer , na razie jednym bukiecikiem.

Ewa777 12:57, 09 wrz 2024

Dopiero dziś przeczytałam o Twoich wielkich zawirowaniach życiowych i ogrodowych. Nie będę powtarzać po dziewczynach, ale życzę Ci powodzenia na nowej drodze
Bardzo podoba mi się projekt domu i działka, na której ten dom stanie. Potencjał jest duży, a Ty pewnie wyczarujesz w tym miejscu piękny ogród. Będę kibicować Pozdrawiam cieplutko
Agatorek 14:10, 09 wrz 2024

Dziękuję Ewa . Wszelkie kciuki są mile widziane
Margo2 21:47, 11 wrz 2024

Aga, a co w ogrodzie poza gruszką?
Rośliny przezyły suszę?
Podlało choć trochę?
Agatorek 23:27, 11 wrz 2024

Gosia, ta gruszka to jakiś wybryk natury, ona normalnie kwitnie wiosną
Pozostałe rośliny jakoś się trzymają. Kwitną oczywiście hortensje (niektóre przypalone słońcem), rudbekie, bodziszek Rozanne, resztki róż, werbena terminatorka, gaury, polowa host mi kwitnie drugi raz , jakiś fiołek też drugi raz, szałwia schwelenburg, jeżówki (ale te już się kwalifikują do wycięcia), żółwiki, niektóre żurawki, zawilce, zatrwian cały czas ma kwiaty, nie pamiętam co jeszcze. Nie wiem, czy ożanka znów nie będzie kwitła .
Ale teraz najładniejsze są miskanty i rozplenice

Ostatnio ładnie padało w poniedziałek w nocy i we wtorek do popołudnia, także kończę z podlewaniem. Nie będzie już upałów, a w prognozach więcej deszczu.
Podlewałam całość tylko raz, i chyba ex-eM też raz podlewał. Czyli do przeżycia.
Plus sporadyczne podlewanie najbardziej suchych rabat (to te przy domu) i donic.

Na tych najbardziej suchych rabatach zniknęły mi tylko kukliki.
I jeszcze jeden klon palmowy usycha, ale on to raczej choruje, bo podlewany był mocno. Jak wiosną nie będzie miał oznak życia, to oczywiście wylatuje. Niestety to jeden z ładniejszych, dissectum Viridis, spory okaz, z dobrej szkółki (czyli z Pęchcina).
Zamiast niego posadzę jakiegoś iglaka.
Margo2 08:43, 12 wrz 2024

A może nic już nie sadź?
Teraz kupuj na nową działeczkę.
Klon faktycznie ładny, szkoda go