Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z zegarem

Agatorek 23:42, 02 wrz 2024

Lidka, właśnie te wszystkie zalety domu parterowego mnie przekonały.
Włazik w garażu to świetny pomysł. Już mi Tarcia o tym pisała
A wiesz, że ja tutaj NIGDY nie byłam na strychu? Nie cierpię drabinek, czy takich składanych schodków. I nie wiem, czy cokolwiek będę trzymała na tym strychu . Koła mam całe wymieniane (z felgami) i na pewno nie dam rady ich tam wkładać.
W oryginalnym projekcie były normalne schody na strych i antresolę. Ale wg mnie to strata miejsca. I sufit przy antresoli dziwnie wyglądał (był jednostronnie ścięty). Więc to zmieniłam.

Gosia, ex też jest przywiązany do psów. Całe szczęście jeszcze co najmniej 1,5 roku- 2 lata będą w komplecie.
Co do sypialni/pokoi to masz rację, nie potrzebuję więcej. A wolę mieć większe, ustawniejsze pokoje niż małe.
ajka 17:40, 05 wrz 2024

Ja mam parterówkę i to był najlepszy wybór ever ! Nienawidzę schodów.
TAR 19:25, 05 wrz 2024

No to wiadomo, parterowki sa najlepsze
MartaCho 21:12, 05 wrz 2024

Też mi się marzy parterówka! Najchętniej jakieś 70m2
Gosialuk 21:49, 05 wrz 2024

O jakie nowiny. Działka piękna, z twoją energię, to ją w mig zagospodarujesz.
A co do całej reszty, to cóż - życie. Coś się kończy, a coś zaczyna. Trzymam kciuki, by nie zabrakło zapału i optymizmu.
Agatorek 22:19, 05 wrz 2024

Aniu, Tarciu, Marta, teraz chyba większość ludzi woli parterówki

Gosia, dzięki za kciuki .
TAR 12:21, 06 wrz 2024

Agatorek napisał(a)
Aniu, Tarciu, Marta, teraz chyba większość ludzi woli parterówki

Gosia, dzięki za kciuki .

Ja po pierwszym nieszczesnym domu z pieterkiem powiedzialam - nigdy wiecej. Tym bardziej, ze zaliczylam 2 powazne upadki ze schodów. Wiec kolejne dwa domki poszły juz parteroweczki. Jakbym miala sie jeszcze budowac to znowu bedzie parterowka, Ty wiesz jaka
Gruszka_na_w... 13:19, 06 wrz 2024

Od paru dni krążysz po mojej głowie. Tyle zmian się szykuje i to największego kalibru. Mnie zawsze smuci fakt, kiedy kończy się coś, co miało piękny początek. Ten Wasz obecny dom wraz z otoczeniem z pewnością dawał Wam sporo radości i dumy. Niby łatwo powiedzieć, że zakończenie jednego etapu, to początek nowego, ale to tylko słowa. Z emocjami pewnie jest trudniej. Tyle w tym wszystkim dobrego, że udało się Wam rozejść w cywilizowany sposób, a to wielka rzadkość.
Mocno kibicuję realizacji nowych życiowych planów. Bardzo podoba mi się działka i projekt domu. Bliska odległość do Mrokasi też jest olbrzymim plusem. Wiele był dała, żeby mieć do niej tak blisko. Mrokasia jest cudowną rozmówczynią.
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Urszulla 17:01, 06 wrz 2024

O kurcze, jakie zmiany życiowe u Ciebie, których nikt by się nie spodziewał. I nowe cele życiowe też życzę realizacji
Agatorek 20:20, 06 wrz 2024

Tarcia, podziwiam Cię, że dopuszczasz do siebie myśl o ewentualnej kolejnej budowie

Haniu, bardzo Ci dziękuję za te słowa i kciuki ❤️

Dziękuję Ula .