Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Rojodziejowa 14:49, 06 wrz 2024

A widzisz a mnie się ten banał wyjątkowo spodobał
https://pin.it/EOsNdfy6g

No i prosto niskie posadziłam pomiędzy wysokimi jeżówkami
TAR 14:58, 06 wrz 2024

bardzo ładne kompozycje, ja mam rozowe krwawniki z drżaczkami i posadzone pod swierkiem, pieknie podbijają "nudne" swierkowe gałazki, tez banał ale mnie pasuje
Magara 23:49, 06 wrz 2024

Aga - no mam z tyłu głowy te hortensje Little Spoky Z trawą - to wiesz

Jola - dzięki Ożanka już w koszyku Jeszcze tylko muszę o niej coś niecoś doczytać zanim kliknę Ale to dobry trop

TAR - u mnie kukliki kwitną raz Mam różne, w różnych miejscach, wszystkie tak samo raz kwitną, a później nic a nic nie chcą Co robię im źle? czego nie robię im dobrze?
Wiem, że trudno mi pomóc Ale jak się w to nasze forum zagłębiasz to i oczekiwania rosną
Za jordana - mam listę kandydatów Ale przez neta nie chcę kupować, a stacjonarnie - mało bywam Więc i miejsce po jordanie zarasta Ciśnienia nie mam
Jeżówek nie wywalę z tej rabaty - za każdym razem jak tam przechodzę przelatuje nade mną rój motyli - czuję się jak księżniczka z bajek Disney'a - za nic tego efektu się nie pozbędę

Asia-Rojo - ten banał mam Na innej rabacie Mam tam białe jeżówki z żółtym krwawnikiem
Tak myślę, czy pierwsza myśl jednak nie była tą najlepszą?

Polon 08:33, 07 wrz 2024

Magara, muszę zostawić wpis w hołdzie Twojemu pisaniu (czy to poprawnie po polsku???)
Mam krótki urlopik, książki-czytadła łyknęłam i w poszukiwaniu słowa pisanego zaczęłam czytać Twój wątek …
Wsiąkłam dokumentnie, jestem mniej więcej w połowie i wiem, że przeczytam tą książkę do końca
Hicior - „Człowiek z Poziomicą nadchodzi” - dawno się tak nie uśmiałam, cały czas co sobie przypomnę, to się śmieję. Mój ma podobne zapędy, choć z zupełnie innym skutkiem, bo talentu no … ma mniej , ale bez poziomicy to się NIC zrobić nie da

Miłego dnia, wracam do czytania
TAR 11:52, 07 wrz 2024

Daga to moze wymien te jezowki na inne nizsze co sie nie pokladaja. Albo zrob jak ja. Przytwierdz do palika bambusowego. Ladnie wygladaja takie luzno zebrane. Zrobie to samo smialkom.
Nie wiem co robisz zle kuklikom. Moze to nie twoja wina Zauwazylam, ze to co jednym rosnie w deche innym niekoniecznie i odwrotnie. U mnie nie chce werbena a ty masz ogrom.
Judith 12:02, 07 wrz 2024

U mnie z kuklikami też bryndza… A mam zwykłe czerwone…
Z 4 roślin zakwitły dwie, jedna umarła, a jedna wypuściła kilka listków. O powtórnym kwitnieniu nawet nie było mowy .
Jeżówki podpieram metalowymi obręczami w kształcie półokręgu.
olciamanolcia 12:05, 07 wrz 2024

Judith napisał(a)

Magarko, znam jedną roślinę kwitnącą od maja do mrozów . Mam ją od lat . Jest z nią tylko jeden problem: jest jednoroczna . To begonia wiecznie kwitnąca. Kwitnie absolutnie nieprzerwanie, nie trzeba usuwać przekwitniętych kwiatów. Spełnia warunek szerokości.

Kiedyś myślałam żeby zwykłe pelargonie dać do gruntu
W sumie też kwitną od maja do przymrozków
A tyle teraz odmian i kolorów że można kombinować
TAR 12:51, 07 wrz 2024

No patrz a u mnie czerwone po scieciu znowu kwitna. Odmianowe kwitly wiosna bardzo dlugo do czerwca. Potem zaczely inne.
U Ciebie Judith maja prawdopodobmie za sucho. Mam kilka na suchym i te wymiekaja. Wlasnie je przesadzam.
Ale przyznam bez bicia ze na suchych rabatach zaczyna sie u mnie pogrom. Za cieplo. Wlaczylam podlewanie. Na mokrych jest w sam raz. Mogloby cos popadac w tygodniu. Sroda mi pasuje
Magara 22:57, 07 wrz 2024

Polon-Gosia - hołdem mnie ubawiłaś setnie (nie wnikam czy on poprawny pod względem językoznawstwa czy nie) Czytaj do woli i rozpuku

TARcia - jeżówek będę bronić i nie oddam To są zwyklaki i pewniaki, te odmianowe mają humory, nie chcę ich, chociaż w kilku innych miejscach mam Będę podpierać i przytwierdzać, za rok W tym roku chyba też planowałam, ale mam jakieś takie wrażenie, że mi ktoś ukradł lipiec i sierpień - dopiero co był czerwiec, a później z wieloma sprawami ogrodowymi zawaliłam/nie zdążyłam/nie ogarnęłam - zupełnie nie wiem czemu
Z kuklikami to pewnie tak jak piszesz - że nie dojdziesz o co tym roślinom chodzi Moje za sucho na pewno w tym sezonie nie miały. Teraz mają, ale to teraz, kiedy wszystko ma już za sucho. Też mam odpalone podlewanie. Upały do wtorku, przynajmniej w prognozach...

Judith - mam dokładnie takie podpórki o jakich piszesz Dużo ich mam a w tym roku jeszcze dokupiłam i leżą odłogiem Czemu ich w odpowiednim momencie nie powbijałam - nie mam pojęcia Zwalam na to, że najpierw wszystko było malutkie i nie wymagało podpierania, później przyszedł Pan Złodziej Czasu, a jeszcze później ciężko było się wbić w rabatę, żeby coś podeprzeć

Justyna - pelargonie nawet mi się zaczynają podobać Chyba się starzeję Ale na rabatach bym wolała elementy stałe, nie jednoroczne
Agatorek 09:51, 08 wrz 2024

Udało mi się wczoraj odwiedzić Magarę
Miejsce naprawdę jest magiczne ❤️

Także, nie przedłużając, dziękuję za spotkanie i pyszny obiad (proszę jeszcze raz pochwal DT )

Kilka fotek dowodowych