Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 00:39, 05 lip 2025

Nooo, niektórzy ludzie są dziwni . U mnie wszystkie okna „balkonowe” są właśnie od strony lasu.

Basieksp 08:02, 05 lip 2025

No, super plan Rabaty, napewno jeszcze się pozmieniają, w trakcie realizacji. Nawet nie musisz robić tam dużo nasadzeń, tylko trochę ozdobić, uporządkować to co już tam jest. Taki naturalny klimat z niedużym akcentam roślin ozdobnych, tak tylko by podkreślić urok tego miejsca Będzie super Lubię cieniolubne rośliny
TAR 09:41, 05 lip 2025

Agatorek napisał(a)

To oczywiście wstępny plan. Może dołożę jeszcze rabaty ...

Hehe, oczywiscie,ze dolozysz. I mnie tez wiecej niz w pierwotnych planach bylo.
TAR 09:44, 05 lip 2025

Agatorek napisał(a)
Nooo, niektórzy ludzie są dziwni . U mnie wszystkie okna „balkonowe” są właśnie od strony lasu.

Dziwni to malo powiedziane. Ci przynajmniej drzewa sobie zostawili. Tych co wycinaja wszystko w pien nie rozumiem. U mnie tez wszystkie najwieksze przeszklenia na las lub bajoro. To przeciez naturalny odruch by tak zrobic.
UlaB 10:07, 05 lip 2025

Dziwni jak dziwni - po prostu różni. Chociaż na forum ogrodniczym wiadomo, że w pewnych względach identyczni Każdemu wedle potrzeb.

Agatorku, śledzę zmiany. Wg mnie najfajniejszy jest etap planowania i tworzenia. Utrzymanie mnie już tak nie bawi ,) czyli teraz u Ciebie trwa najlepszy czas - powodzenia! Piękna działka, doświadczona ogrodniczka - będzie na pewno cudnie.
A, psiaki fajowe
mrokasia 10:55, 05 lip 2025

Judith napisał(a)
No i ekstra plan! taras z widokiem na las.
Niedaleko mnie budują dom na działce leśnej - ca 2500 m2. I dom jest usytuowany z zachowaniem minimalnej odległości od dwóch granic działki. I teraz najlepsze: największe okna i taras wychodzą na ogrodzenie tuż przy sąsiedniej działce, a cały las jest z boku domu. Z tego boku, w którym jest garaż. Niepojęte...

Ja pierdziu…
A potem będą się odgradzać by im sąsiad w talerze nie zaglądał podczas posiłków na tarasie…
Niepojęte faktycznie.
mrokasia 10:57, 05 lip 2025

Aga, mnóstwo fajnej pracy przed Tobą .
Rabat zawsze można dołożyć jak Ci będzie za mało.
Ja bym tylko ten parking jakoś bardziej z boku umieściła…
Rumianka 11:25, 05 lip 2025

O...Aga, witaj...przepadłaś na tak długo, ale wreszcie jesteś. Zadziało się u Ciebie i to dużo, a czasu mało? To porozmawiaj z czasem słowami piosenki Kory..."nie poganiaj mnie, bo tracę oddech"...itp. Wszystko będzie ok i po Twojej myśli wierzę w to...a po zamieszkaniu na nowym, będziesz z rozrzewnieniem wspominać ten czas gonitwy budowlanej, że już się skończyło...Pozdróweczki.
Agatorek 12:58, 05 lip 2025

Basiu, w lesie będę sadzić tylko paprocie. A na brzegu hosty. Nic więcej. Las zostaje lasem.
Szaleństwo będzie na rabatach

Tarcia, nie mówię, że nie dołożę, ale na pewno nie pójdę na całość, tak jak tutaj .

Ula masz rację. Ludzie są różni. I mam nawet takich znajomych, których dziwi, że ogród może być czyjąś pasją. Od zawsze mieszkają w mieście . Ale mimo tych różnic, bardzo się lubimy
I wiesz, ja teraz mam takie dwa w jednym, czyli tam planuję (tzn pójdę na żywioł, tak jak tutaj, bo tutaj plany robiłam, a i tak inaczej sobie wykroiłam rabaty ), a tutaj jeszcze utrzymuje. Tzn w tym roku poszłam na minimalizm, czyli naprawdę to, co konieczne.

Kasiu, masz rację z tym parkingiem. Umieszczę go bliżej bramy i bardziej po prawej.

Coś takiego

Elisko, również pozdrawiam . I już się nie śpieszę . Ciśnienie zeszło, więc teraz wrzucam na wolniejszy bieg. Do czasu aż w przyszłym tygodniu nie wjadą mi na działkę.

Aha, w środę oficjalne otwarcie budowy, czyli najpierw geodeta z wytyczeniem chałupy
TAR 14:50, 05 lip 2025

O teraz rzeczywiscie lepiej z tym parkingiem. Wypije we srode wirtualnie za pomyslnosc tej budowy