Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

LIDKA 22:08, 04 wrz 2025

Aga rozejrzyj się za stolarzem gdzieś w okolicy. Zrobi Ci taniej. Takie jak chcesz.

Nasze drzwi są z dębiny, ciepłe antywłamaniowe z doświetlem bocznym i górnym. Szybka w drzwiach.
Szyby weneckie. I 6 lat temu zrobił mi je stolarz za ok 9 tys. To była połowa ceny drzwi z Voxa.

To niech teraz weźmie 15-18 to do Twojej ceny i tak tanio będzie. Montaż był w cenie.
Mam od niego wszystkie drzwi wewnętrzne i listwy przypodłogowe.

Nie wiem czy ten stolarz Pan Antoni wziąłby zlecenie z okolic stolicy. Jest z Wroniaw.

Aaaaa jeszcze sam przyjechał pomierzyć otwory drzwiowe a kolor dobrał mi do okien.
Agatorek 22:16, 04 wrz 2025

Judith napisał(a)

20 litrów za 7 zeta to drogo jest. Standardowo worki mają 60-80 litrów i kosztują kilkanaście złotych.

Masz rację.

Nie zwróciłam uwagi na to, że standardowy worek to 80 l (ostatni raz kupowałam korę ze 2 lata temu, jak nie 3)
Agatorek 22:22, 04 wrz 2025

LIDKA napisał(a)
Aga rozejrzyj się za stolarzem gdzieś w okolicy. Zrobi Ci taniej. Takie jak chcesz.

To niech teraz weźmie 15-18 to do Twojej ceny i tak tanio będzie. Montaż był w cenie.
Mam od niego wszystkie drzwi wewnętrzne i listwy przypodłogowe.
.

W sumie to nie wiem jeszcze, czy na pewno chcę drewniane drzwi . Ale poszukam jakiegoś stolarza w okolicy i z ciekawości zapytam.
18 tys to i tak drogo (w porównaniu z wycenami, które mam na stalowe drzwi).

Tak, wiem, wszystko teraz jest drogie . A „niestandardowy” wymiar zawsze będzie droższy, niestety.
Magara 22:36, 04 wrz 2025

Aga, jakby co to ja mam superowego stolarza, tutaj na Kaszubach. Jemu odległości nie straszne, chyba?
Człowiek, którego jestem w stanie polecić, firma z dziada-pradziada.
Mam od nich i drzwi i regały i zabudowy różne, pełna profeska
Judith 22:45, 04 wrz 2025

Agatorek napisał(a)

W sumie to nie wiem jeszcze, czy na pewno chcę drewniane drzwi . Ale poszukam jakiegoś stolarza w okolicy i z ciekawości zapytam.
18 tys to i tak drogo (w porównaniu z wycenami, które mam na stalowe drzwi).

Tak, wiem, wszystko teraz jest drogie . A „niestandardowy” wymiar zawsze będzie droższy, niestety.

Mam identyczne zdanie. Po jakie licho płacić tyle kasy za drzwi??
Agatorek 22:57, 04 wrz 2025

Magarku, dzięki, przemyślę jeszcze jutro/pojutrze w ogóle temat drewnianych drzwi. I w razie czego dam Ci znać.

Judith, dlatego na 99% zostanę przy stalowych drzwiach.
April 06:14, 05 wrz 2025

Pamiętajcie że drzwi to nie tylko wygląd, to bezpieczeństwo. Byle stolarz, nawet najlepszy, to za mało.
Chociaż przy twoich futerkach możesz się mniej obawiać.
Ja budując dom, miałam schizę na punkcie zabezpieczeń
TAR 07:39, 05 wrz 2025

Mam drzwi drewniane porzadne i nie robione przez stolarza. Ceny, ktorymi tu operujecie to jakies wyzyny. Za swoje drewniane placilam 9 tys z montazem. Takie z naswietlem wycenili mi za 11 tys. z montazem. Drzwi z certyfikatem, cieplym progiem i z zabezpieczeniami na wlam, choc zlodziej i tak przez drzwi nie wchodzi w kolorze jakim chcialam i z pochwytem. Dzis bym klamke zrobila
Drzwi uznanej firmy na rynku. Wiec jak piszecie o 15-16 tys. to tez dla mnie kosmos a stolarzom nie ufam za grosz, zle doswiadczenia. Z firma jest umowa, warunki, gwarancja, serwi, nie zniknie z dnia na dzien.

Kolezanka za drzwi tej samej firmy 2 lata pozniej placila 12 tys z naswietlem bocznym. Inny model podobny do nr 2 tylko zamiast tradycyjnej klamki taka amerykanska duzo drozsza co podrozylo drzwi.
Patrycja_KG_Lu 07:53, 05 wrz 2025

Mam opinię jak TAR - „złodziej i tak przez drzwi nie wchodzi”. Punktami włamań szybszymi i łatwiejszymi są okna. Wybierając firmę do okien, drzwi, bramy garażowej, żaluzji fasadowych kierowaliśmy się opiniami co do montażu i długością gwarancji producenta, ale też tej dotyczącej montażu. Wybraliśmy taką co dawała 7 lat gwarancji. Zakupione w 2021 roku z montażem w 2022 r. Podobnie jak TAR - doświetle, podwalina/ciepły próg, certyfikat, elektrozaczep, podchwyt. Wyszło koło 11 tys.
LIDKA 08:48, 05 wrz 2025

Drzwi to wizytówka domu a na złodzieji to kamery i alarmy są.
Mam mamy duży taras przed domem i zadaszony więc wybraliśmy drewniane drzwi. Słońce na nie świeci, deszcz nie pada. I mają te wszystkie wymagane cechy bo stolarz był profesjonalny. Jak tak mam że nie biorę ludzi z ogłoszeń. Widziałam wcześniej jego drzwi w innym domu.
Wiecie,to taka mała firma rodzinna co nawet strony www nie ma a roboty na 2 lata do przodu.

Fakt że teraz ceny kosmiczne za towary i usługi.