Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 14:17, 05 wrz 2025

moje to podpaszniki, bierzesz pod pache i uciekasz jak trzeba
Agatorek 14:25, 05 wrz 2025

Trochę musiałam dziś młodego ponosić. Po podwórku biega jak wariat, a po wyjęciu z samochodu zastygł w miejscu.
No ja wiem, że inne otoczenie (małe miasteczko, gdzie jeżdżę do kliniki weterynaryjnej) może oszałamiać po pobycie na wsi, ale kurde, nie będę go wiecznie nosić .
TAR 14:40, 05 wrz 2025

no co Ty? nie ruszal sie?
Agatorek 14:50, 05 wrz 2025

No nie
Stanął w miejscu i zastygł. A przecież nie będę go szarpać i ciągnąć za smycz.
To go wzięłam na ręce i zaniosłam do kliniki, całe szczęście mają duży parking i można stanąć blisko.
W klinice było to samo. Przeszedł kilka kroków i się położył. Jak nas poprosili do gabinetu, to znów nie chciał iść i musiałam go wnieść.
Z powrotem było odrobinkę lepiej. Wyniosłam go z gabinetu, postawiłam przy recepcji, żeby zapłacić, to znów się położył. Musiałam go wynieść za drzwi, ale drogę do samochodu pokonał już sam .

Oczywiście tylko jak go wyjęłam z auta na podwórku, to odzyskał całkowicie władzę w nogach
TAR 15:16, 05 wrz 2025

O jesooo to beda z nim jaja kup sobie wozek transportowy z podnosnikiem tak na zaś
Judith 15:37, 05 wrz 2025

Toż to dzieciak, który świata poza ogrodem nie widział . Normalka, że przestraszony
Agnieszka, czy ja już mówiłam, że Hades zwany Kluską jest cudny? No cudny jest!
ewsyg 15:38, 05 wrz 2025

Tar, dobre, uśmiałam się
sylwia_slomc... 16:07, 05 wrz 2025

Trzeba Go socjalizować póki młody bo potem możesz mieć wielki problem gdyby z dorosłym do weta przyszło lecieć. Dźwignąć jakieś 60 kg trudno będzie
TAR 16:45, 05 wrz 2025

Moze wystraszony byl i zdezorientowany. Jak wzielismy drugiego Witusia to mial tak samo na poczatku. Stal,patrzyl i nie ruszal sie. Tylko oczy coraz wieksze robil. Nie wiedzial co to smycz. A teraz podworkowy burek, jak widzi smycz to w paszcze i juz przy furtce stoi by na spacerek isc. Tyle, ze takiego malucha jak moj podniesc lekko, wtedy wazyl 2 kg. A okruszek Agi nieco wiecej waży
Agatorek 20:58, 05 wrz 2025

Tarciu, no nie będę z wózkiem kombinować, za 3 tygodnie mamy jakieś kolejne szczepienia, może już będzie trochę lepiej

Judith, też tak myślę, że to po prostu był strach. Bo rzeczywiście nigdy nie był poza domem z ogrodem. Najpierw u hodowcy, też na wsi, na dużej działce. I teraz to samo.
I masz rację, cudny jest

Sylwia, najlepszy wiek na socjalizację jest właśnie od 3 miesiąca. Jemu jeszcze trochę brakuje .
Muszę z nim potrenować chodzenie na smyczy. Może tu był problem.
A te 60 kg to nie jest jego docelowa waga. Raczej bliżej 75-80 .