Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

kasiab 12:38, 06 paź 2025

Jak będę na spacerze to zrobię Ci zdjęcie palisad. Wygląda super u sąsiada. Ma jednak bloczki w kolorze kości słoniowej, a palisady czarne i to połączenie wygląda przepięknie
sylwia_slomc... 14:05, 06 paź 2025

Ulina napisał(a)
Tak sobie myślę, że musisz powoli przyzwyczajać psy do rozstań i powrotów. Musisz na budowę zabierać te które weźmiesz ze sobą. Żeby te które zostaną nie przeżyły nagłego podziału psiego i rozstania z Tobą. Musisz je nauczyć że to takie czasowe rozstania są i że wracasz....póki co.
Nie wiem czy bym potrafiła to przeżyć. Chyba bym tylko młodego wzięła bo tamte są ze sobą bardzo zżyte i właściwie to ich siedlisko.

Myślę, że Ula dobrze napisała. Trzeba z czasem przyzwyczajać do nowego miejsca i do rozstań. Bo psia depresja i apatia to nic dobrego, a różnie psiaki reagują. Blisko 30 lat temu jak wyszłam za mąż i się wyprowadzałam z domu mieliśmy sunię, która była bardzo ze mną zżyta. I choć plan był taki, że za kilka dni psa zabierzemy na nowe miejsce jak już się rozpakujemy z gratami( Ona o tym nie wiedziała no bo jak psu wytłumaczyć), a rodzice z bratem zostawali w domu, gdy zobaczyła, że wynosimy meble i wsiadamy do samochodu, pies chciał z drugiego pietra wyskoczyć za nami. Musieliśmy ją zabrać od razu. A na nowym my do pracy na pół dnia, po domu robotnicy. Ona się wściekała na nich. Trzeba było zamykać w jednym pokoju żeby nie pogryzła. I demolowała nam ten pokój. Tak że lepiej do zmian przyzwyczajać stopniowo...
Agatorek 14:39, 06 paź 2025

Alicjo, tak właśnie mam zamiar zrobić .

Patrycja, tak. O takie ogrodzenie mi chodzi.
Dziś byłam w jednym zakładzie produkcyjnym (robią elementy ogrodzeń stalowych i aluminiowych) i na żywo sobie pooglądałam różne rozmiary tych palisad.
Mogą też być ułożone prosto lub bardziej na skos, daje to efekt takich pionowych żaluzji.

Kasia, dzięki . To czekam na fotki

Sylwia, no wiem. Tutaj niestety żadne rozwiązanie nie jest idealne.
Agatorek 14:39, 06 paź 2025

Później wrzucę jeszcze fotki innego ogrodzenia, które też mi się podoba
TAR 14:55, 06 paź 2025

My wozilismy psiaki ze soba na budowe, jednak Kastusio mial swoj rozum przy przeprowadzkach Zaliczyl z nami 3 nasze domy i 2 tymczasowe podczas budowy.
Pakowanie pakowaniem lepiej przypilnuje by mnie nie zostawili przypadkiem

Wiec Aga uwazaj, bo nie wiem czy cala czworka zmiesci sie tobie w walizce

nicol21 17:46, 06 paź 2025

a gdzie psiunia z dupci strony?!

drzwi fajne. nie moj klimat, ale fajne. no i super ze od wewnatrz beda takie same i to jeszcze bezdoplaty. cos na ten temat wiem bo nie tak dawno sama szukalam - i zeby swietlik nie mial duzo zabranego swiatla na rame i zeby drzwi byly dwustronne grunt to znalezc cos co sie podoba.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sonka 17:47, 06 paź 2025

Jeszcze jedno zdjęcie zrobiłam,.to wstawiam.
Agatorek 17:50, 06 paź 2025

Tarciu, do walizki to mi się żaden nie zmieści, nawet pojedynczo.

Nicol, psiunia z dupci strony będzie następnym razem

Dziś kolejna wycieczka na wieś, nie wiem, co im jest, latem nie było tego problemu. Tzn podejrzewam, że jak było gorąco, to im się po prostu nie chciało biegać .
Na szczęście dziś znów tylko krótki bieg był

A młodemu musiałam wyczesywać rzepy z futerka, bo wpadł gdzieś w jakieś krzaki i cały był „udekorowany”. No myślałam, że go uduszę
Agatorek 17:51, 06 paź 2025

Krysiu, dziękuję
U mnie będzie więcej prześwitów. Chyba
Agatorek 17:54, 06 paź 2025

W tym zakładzie dziś, w którym byłam i oglądałam palisadki, to jeszcze robią panele (aluminiowe) z wycinanym laserowo wzorem.

Wzór wycięcia przykładowy.

Też niegłupio to wygląda.

Ale mogłabym też w sumie połączyć oba rodzaje, czyli dać palisadki po długości, a bramę i furtkę wycinaną laserowo .

Za dużo decyzji…