Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 18:49, 06 mar 2026

Monika, do co koloru płytek, to będę pewnie brała próbki albo wzornik koloru ral, żeby dopasować do bramy garażowej i innych ciemnych elementów.

Kasia, no niestety

Agatorek 18:53, 06 mar 2026

Dziś zrobiłam lekki porządek w garażu, bo już się nie mieściłam . A później, korzystając ze słoneczka, wyłowiłam pozimowe zwierzątka z basenu (2 żaby, kilka dżdżownic i 1 myszka). Musze jeszcze wyczyścić szyny od zadaszenia. I pewnie pod koniec kwietnia nastąpi uruchomienie.

Później wycięłam wszystkie rozplenice (sama). Nawet dobrze mi szło. Także jutro zacznę miskanty.
ElzbietaFranka 22:21, 06 mar 2026

Agnieszka prześledziłam i widzę postępy budowlane. Odnośnie drzwi podobają mi się. Oglądam często programy w Domo+ w Kanadzie, Anglii to tylko kolorowe drzwi. Niebieskie i ciemno zielone mi się też podobają. Szkoda, że jak budowałam nie były specjalnie modne parterowe domy. Też bym strzeliła kolorowe i szersze drzwi.
Okna są teraz o wiele ładniejsze może będę przerabiać tarasowe, aby mieć większą panoramę na ogród. Jednak przeróbka to wydatek no i bałaganu się najbardziej boję.
Teraz wykończeniowa cię czeka.
Życzę siły i zdrowia
Pozdrawiam
Agatorek 19:03, 07 mar 2026

Dziękuję Ela

Dziś ścięłam prawie wszystkie miskanty. Zostały mi „tylko” memory, jakieś 10 sztuk. No i róże.

Jak ktoś ma miskanta Yaku Jima, to niech ścina . U mnie ma już zielone kłosy, tak jak turzyca Raureif.

Margo2 23:14, 07 mar 2026

Szok, że po takiej zimie wszystko tak szybko rusza.
Drzwi są piekne.
Okazało się, że mnie w tym roku czeka wymiana. Po 26 latach się wypaczyły.
Ale mój m. raczej na taki kolor się nie odważy.
Nie doczytałam, co postanowiłas z kabiną>
Ale myslę, że będzie połówka, jak przeczytałam, że po podziale prysznic będzie miał 130 cm długości.
Świat i ludzie.
Ja bez wanny moge się obyć, bo skorzystałam z niej raptem 3 razy przez całe moje 26letnie mieszkanie.
Za nie wyobrażam sobie życia bez bidetu.
Patrycja_KG_Lu 07:09, 08 mar 2026

Ja też jak Gosia zdziwiona jestem. W poprzednim roku krokusy zakwitły na 8 marca. Zapamiętałam, bo skojarzyło mi się to z dniem kobiet. Wczoraj zakwitły pierwsze mimo o wiele dłuższej zimy i większej ilości śniegu.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
kasiek 09:25, 08 mar 2026

Ależ lecisz z budową, niesamowite postępy i piękne miejsce Nowy dom i ogród to nowa energia i nowe możliwości
Agatorek 12:13, 08 mar 2026

Gosia, nie doczytałaś, co postanowiłam z łazienką, bo jeszcze się waham .
Może zostawię tak jak jest. I wtedy nie będzie ścisku (jeśli bym chciała wstawić bidet). A z prysznica przecież mogę korzystać w drugiej łazience. Jeszcze myślę.

Patrycja, u mnie są już przebiśniegi, ranniki, dopiero wychodzą krokusy. A tulipany to bardzo nieśmiało wychylają się z ziemi (ale tych nie wykopuję po kwitnięciu już od kilku lat, więc to może dlatego już nie są takie wyrywne i w takiej ilości, co kiedyś)

Kasia, z tą energią to różnie . Dlatego z nowym ogrodem będę działać bardzo powoli.
Agatorek 12:19, 08 mar 2026

Pierwsze krokusiki

Przebiśniegi

Ranniki

I zajawki tulipanów
Agatorek 14:50, 08 mar 2026

Zapomniałam o ciemiernikach

Tak, wiem, muszę usunąć im liście