Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 15:58, 04 mar 2026

porzadeczek jak trza
kasiab 06:38, 05 mar 2026

Agnieszko dom wygląda wspaniale drzwi są przepiękne (sama planuje niebieskie mieć).
Życzę równie szybkiego tempa przy wykończeniu bo z tym niestety różnie bywa
LIDKA 07:22, 05 mar 2026

Extra
Można działać dalej .
MartaCho 07:46, 05 mar 2026

Tabula rasa i pełne pole do popisu! Będzie się działo! Raz dwa i to będą te zdjęcia "przed"
Polon 07:58, 05 mar 2026

Czyli jednak można po robocie posprzątać
A czy to też znaczy, że wszystkie prace murarskie skończone? Czyli już tylko instalacje, tynki, podłogi i parapetówa????
Patrycja_KG_Lu 09:40, 05 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Palczatka chameleon

Rzeczywiście ciekawa trawa. Czy szybko przyrasta w kępie? Na wiosnę ścina się jak seslerie?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Agatorek 10:25, 05 mar 2026

Tarcia, no, teraz już to jakoś wygląda

Kasia, wiem . Na szczęście nie mam wyznaczonego terminu wyprowadzki z domu, gdzie teraz mieszkam

Lidka, no można. Elektryk wchodzi na koniec marca (może uda się kilka dni wcześniej), później hydraulik. I dalej reszta .

Tak Marta, te zdjęcia to „przed”. I jeszcze pewnie długo tak zostanie

Malgo, tak, jeszcze „tylko” to, co wymieniłaś . Rezerwujcie terminy na parapetówkę

Agatorek 10:28, 05 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Rzeczywiście ciekawa trawa. Czy szybko przyrasta w kępie? Na wiosnę ścina się jak seslerie?

Palczatki kupowałam w doniczkach P9, przyrasta dość szybko, pewnie przyrastałaby szybciej, gdybym więcej podlewała .
Ja wszystkie trawy traktuję wiosną tak samo. Czy to sesleria, turzyca Raureif, sporobolus, stipa itp.
Najpierw ścinam Raureify, bo szybko startują, a za niedługo resztę. Mam już wszystkie wycięte (oprócz miskantow i rozplenic, ale tylko dlatego, że przy nich potrzebuję pomocy).
TAR 10:32, 05 mar 2026

Aga, pieknie ci przyrosla ta palczatka, wlasnie pewnie dlatego ze nie podlewalas
Moje maja za mokro i sa rachityczne, musze je przesadzic. W pierwszym ogrodzie, mocno jalowym, mialy piach a kępy byly ogromniaste.
LIDKA 10:38, 05 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Tarcia, no, teraz już to jakoś wygląda

Kasia, wiem . Na szczęście nie mam wyznaczonego terminu wyprowadzki z domu, gdzie teraz mieszkam

Lidka, no można. Elektryk wchodzi na koniec marca (może uda się kilka dni wcześniej), później hydraulik. I dalej reszta .

Tak Marta, te zdjęcia to „przed”. I jeszcze pewnie długo tak zostanie

Malgo, tak, jeszcze „tylko” to, co wymieniłaś . Rezerwujcie terminy na parapetówkę
Z łopatami i grabiami możemy wpaść?