Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 11:26, 01 maj 2026

Lidka, oczywiście, że geodeta będzie to dzielił. Zresztą już był wcześniej i stąd wiem, ile metrów jest do sprzedaży. Także ten proces będzie trwał jeszcze trochę czasu, ale papier podpisany już mam, więc mi to obojętne, kiedy to się odbędzie.

Dzięki Krysia
LIDKA 17:21, 01 maj 2026

No to super. Może będzie z terminem nie tak źle i kasę dostaniesz pod koniec budowy akurat kiedy czas na ogród będzie.
TAR 18:21, 01 maj 2026

Aga, super wiesci. Myslalam dzis o tobie jak tam sie kreci.
Agatorek 18:56, 01 maj 2026

Lidka, szczerze mówiąc, to na koniec budowy tą kasę przeznaczyłabym nie na ogród, tylko na jakiś wyjazd. Daleko
Już bym chciała gdzieś wyjechać, ale niestety trzeba pilnować na miejscu.

Dzięki Ania
Agatorek 19:00, 01 maj 2026

Żeby nie było tak dobrze, to DZIŚ dostałam SMS-a od firmy, która miała robić mi tynki wewnętrzne, że ze względu na coś tam, niestety nie podejmą się pracy u mnie w tym i tym terminie. Umowa była podpisana (bez zaliczki), ale wg jakiegoś punktu każda ze stron może zrezygnować z zachowaniem terminu wypowiedzenia (normalny zapis).
Także w poniedziałek muszę znaleźć inną firmę z krótkim terminem. Bo inaczej kolejne roboty będę musiała poprzesuwać… wrrrrrrr.
Margo2 22:58, 01 maj 2026

O rany, to niedobrze.
Ale chcieli przesunąć, czy w ogóle zrezygnowali?
Agatorek 23:18, 01 maj 2026

Gosia, zrezygnowali. I napisali, że ewentualnie może być to wrzesień. Nooooo. Nawet jakbym nikogo nie znalazła do września, to i tak ich nie wezmę.

Gdyby chcieli przesunąć o tydzień/dwa to nie byłoby większego problemu.

Brak słów, ale nic nie zrobię.
Jutro chyba nie wypada dzwonić do innych firm (ale może spróbuję w kilka miejsc), w poniedziałek od rana muszę działać.
Gosialuk 23:22, 01 maj 2026

Z drogą na plus, ale z budową, to gorszy kłopot, bo terminowy. Trzymam kciuki za poszukiwania firmy.
Kordina 00:51, 02 maj 2026

Agatorek napisał(a)
...
W poniedziałek na spotkaniu wójt miał już gotowe porozumienie odnośnie wykupu tej części .
Zapytał jeszcze, czy byłabym skłonna negocjować cenę, odpowiedziałam, że nie, bo za długo czekałam na odpowiedź. Podałam wcześniej cenę rynkową, średnią, niewygórowaną No i mam to, co chciałam .
Porozumienie podpisane. Oczywiście teraz trochę to potrwa, bo gmina musi się zwrócić do samorządu po fundusze celowe, później umówienie notariusza, ale najważniejsze, że papier już mam.

Agnieszko!! Ty mądra, waleczna lwico - grataulacje
Powodzenia w znalezieniu tynkarzy
Polon 16:34, 02 maj 2026

Aguś, gratki za owocne spotkanie w gminie i smuteczek przez tynkarzy

Niestety ludzie z tzw branży budowlanej to jakiś inny gatunek. Może drobne pocieszenie, że jedli to takie dziady, to może lepiej, że nie robią, bo na takich to nie ma bata …

Wspieram mentalnie w poszukiwaniach zastępców