Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 09:11, 11 kwi 2026

Lidka, Iza, Ania, dziękuję . Z budową robię co mogę, i dużo pomaga mi Tata (w sensie przyjeżdża tam i wpuszcza pracowników etc )

Gosia, na pewno tak będzie, że nie „trafiłam” gdzieś z którymś gniazdkiem.
Teraz na pewno będę sprawdzać, czy każde działa, bo tutaj zdarzyło mi się, że chyba dwa gniazdka nie działały, w kilku miejscach też trochę jeszcze przerabialiśmy.
Podobnie z oświetleniem w jednym miejscu, zmieniłam koncepcję i (całe szczęście przed malowaniem) ryliśmy w suficie, żeby kabel na nowo podprowadzić.

Kuchnię chcę zrobić już docelowo. Na razie skupiam się na bieżących sprawach, więc nawet nie mam ani jednej wyceny.
Gosialuk 09:29, 12 kwi 2026

Aga na pewno będzie dobrze. Taka budowa to wyzwanie. I tak dobrze, że jesteś zdecydowana co do do stylu i efektu jaki chcesz osiągnąć. To już połowę problemów mniej.
Monia81 17:39, 12 kwi 2026

Aga kibicuję mocno, nie zawsze się odzywam, ale na bieżąco spoglądam, co tam u Ciebie obecnie na tapecie inspiracje kuchenne super
Polon 07:21, 18 kwi 2026

Aga, co tam? Prąd jest?
Margo2 23:30, 18 kwi 2026

Aga, a co masz na schody?
Bo ja chyba będe musiała zmieniać.
Ciekawa jestem co wybrałaś na blat
Alija 14:14, 20 kwi 2026

Aga, ja też mocno kibicuję, masz tyle rzeczy na głowie, taka budowa to ogromne wyzwanie, podziwiam.
Agatorek 21:52, 22 kwi 2026

Gosia, masz rację. Odnośnie stylu jestem po prostu niezmienna

Monia, dziękuję ❤️

Polon, wszystkie kable rozłożone, no prawie wszystkie, w najbliższych dniach będzie jeszcze montaż alarmu (ale to przez inną firmę i oni sami będą kładli swoje kable). Później, po tynkach, elektryk będzie kończył swoją pracę. We wtorek weszła kolejna firma, od hydrauliki, ogrzewania podłogowego i pompy ciepła.

W międzyczasie wybieram oferty na oczyszczalnię, okazało się, że będę mogła skorzystać z gminnej dotacji, niewielkiej, ale zawsze to jakieś dodatkowe pieniądze .

Gosia, ja nie mam schodów, to dom parterowy. Poddasze jest nieużytkowe (tak sobie zmieniłam, bo 130 m2 to wystarczająca przestrzeń dla mnie .
Blatu jeszcze nie wybrałam. Będzie albo granit albo drewno z żywicą epoksydową,, nawet nie zaczęłam się tym interesować, chwilowo nie mam kiedy. Kuchnia to jeszcze odległy temat.

Alicjo, bardzo dziękuję za kibicowanie . Czasami wydaje mi się, że nie ogarniam, ale na razie jakoś to idzie .
Ulina 22:15, 22 kwi 2026

Dziś na forum zaglądam bo zimnica mnie już wkurza. Chyba jesteś zapracowana, bo cisza nastała
Agatorek 22:28, 22 kwi 2026

Jestem, niestety .
Sporo pracy, do tego doszły częste wyjazdy na działkę, ogarnianie „fachowców” (szkoda, że nie mogę wstawić emotki przewracającej oczami ).

W ogrodzie działam z tzw doskoku. Nie będę pisać, ile mam do zrobienia, bo nie chcę się przerażać .

Ale widzę, że sporo roślin oberwało po zimie. Nie jestem pewna dwóch dereni, kawałek swidosliwy nigry też raczej nie rokuje (dobrze, ze tylko kawałek), do tego oczar nie ma żadnych oznak, jeden ambrowiec też nie wygląda dobrze, i chyba dwa klony palmowe. I jeszcze jedno fajne drzewko, chyba to był perełkowiec, nawet nie pamiętam, ale też nie ma oznak życia. I pewnie coś jeszcze.
O różach już pisałam wcześniej.
Judaszowce wszystkie ok.
April 11:11, 23 kwi 2026

Cześć Aga, przydałoby się trochę fotek z ogrodu Pewnie już coś tam kwitnie.