Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 18:03, 07 kwi 2021

Dzięki, Aniu , to dopiero kilka kulek
Jutro obfocę stożki z castoramy . O ile nie będzie padać.

Aprilku, nad cisami myślałam, ale będę je pewnie miała w formie "krzaczków".

Ta śnieżyca i 0 stopni była w okolicach Ciechanowa (dlatego zastanawialiśmy się nad Pęchcinem wcześniej). Jak dojechaliśmy do nas, to było prawie sucho i aż 3 stopnie na plusie .
Agatorek 19:22, 07 kwi 2021

antracyt napisał(a)
Fajne te kulki i pomysł na magnolię. Też się ostatnio zastanawiałam, czy będzie mi się chciało walczyć z ćmą, ale mam moje bukszpany prawie od patyczka, zdążyliśmy się zaprzyjaźnić, więc pewnie skończy się na regularnym pryskaniu.

Jak się dotrzymuje terminów, to można ćmy uniknąć. Podobno .
Wiaan 20:44, 07 kwi 2021

Ach ta ćma okropna, trzeba po prostu często zaglądać w środek rośliny. Wiem, że to uciążliwe, ale jak to się przegapi to koniec. Dzisiaj też się zaopatrzylam w środek, jeszcze myślę o pułapce feromonowej.
Ponoć chcąc pryskac profilaktycznie trzeba to robić co 3 tygodnie. To co kupiłam to na wypadek jak zobaczę ćmę w ogrodzie lub gąsienice.
basia3012 21:53, 07 kwi 2021

U nas dzisiaj rano też było biało. A około 17 znowu posypało.
Oby do wiosny, Agnieszko.
LIDKA 22:18, 07 kwi 2021

Dzisiaj w Lidlu widzialam bukszpanowe kulki po 30 zł.
Ania111 22:20, 07 kwi 2021

LIDKA napisał(a)
Dzisiaj w Lidlu widzialam bukszpanowe kulki po 30 zł.

Ale macie fajnie - u mnie nie mam Lidla
Rumianka 22:51, 07 kwi 2021

Ty sadzisz bukszpany, a ja ze swoimi chyba będę się żegnać...wyglądają coraz gorzej, całe wielgachne miejsca łyse...żadna walka z ćmą nie powiodła się, a trwają już tak 2 lata, myślałam, że odrosną, ale niestety to się pogłębia, pomimo przeróżnych oprysków...żal mi tych bukszpanów, bo 15 lat temu sama je ukorzeniałam i na 210 sadzonek ukorzeniło się wówczas 190 szt.
Agatorek 22:51, 07 kwi 2021

A może masz Castoramę Aniu?

Lidka, chyba narazie mi starczy tych kulek. Jeszcze 12 szt ma przyjechać .

Basiu, no oby. Podobno już niedługo ma przyjść .

Wiaan, ja mam info od hodowcy-sprzedawcy, ze oprysk trzeba robić co 6 tygodni.
Kawa 10:43, 08 kwi 2021

Aga dzięki za życzenia świąteczne
podglądam Twój wątek cały czas
kulki super i mam nadzieję że ci się do ich nic nie przyczepi
izabela_magd... 14:55, 08 kwi 2021

Hej Nie pisałam wcześniej choć przeglądałam wątek. Tyle się dzieje! Brawo! Aż nie wiadomo od czego zacząć... Wierzby rewelacyjne, zegar bajeczny, lampy pięknie
go uzupełniają. Ażurowy zegar pięknie wygląda na tle tych wierzb (widziałam jedno z zimowych zdjęć), zwłaszcza zimą. Aż ma się ochotę to narysować, jak pięknie sztuka i natura potrafią się uzupełnić.
To że lubisz koła, i powtarzasz motyw koła w ogrodzie super. Ja mam wrażenie że teraz jest trend żeby wszystko prostować, nie zawsze słusznie.
Koliste bukszpanki super, fajnie ze dużo ich kupiłaś. Trzymam za Ciebie kciuki w walce z ćmą.
Rabata przy oczku też mnie zaciekawiła, będę przeglądać wątek, choć ze względu na moją trójkę nie po każdych odwiedzinach będę mieć czas pisać.
Pozdrawiam serdecznie!