Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

ajka 21:59, 21 cze 2021

U mnie też była przerwa, bo żar lał się z nieba przez kilka dni.

Jak patrzę na te oczka na ogrodach, to mimo, że nigdy nie miałam takiego w planach to myślę, czy aby na pewno? a może jakieś mini?
Alija 23:00, 21 cze 2021

Czerwona róża piękna, szczególnie na tle kamyczków, bardzo wyrazista.
Jaśminy to dobry pomysł, bo to i krzew ładny i zapach obłędny.
A masz wiciokrzew, bo nie pamiętam? Ten pachnie jeszcze ładniej (według mnie).
SlonecznyOgrod 23:01, 21 cze 2021

Wszystko rośnie w oczach, nic dziwnego, że tyle sadzisz , wiesz ,że za chwilę będą z nich piękne duże drzewa i krzewy
Agatorek 23:36, 21 cze 2021

Kasiu, hortki ładnie przyrastają, dobrze im na patelni (przynajmniej dopóki nie kwitną ).

Lidka, codziennie chodzę sobie do tego klombu z różami i się na nie gapię . Dobrze, że mnie nikt nie widzi .

Kasiu, maksimini, oczywiście, że czuję zmęczenie. Szczególnie teraz, nie cierpię takich upałów. Nawet nic nie robiąc się męczę . Na razie dałam sobie wolne od prac, ale jak pogoda się nie zmieni, to muszę pod wieczór trochę popielić. Masakra z tymi chwastami.
Dziękuję za uznanie

Aniu, u nas nadal żar, ale może od jutra coś popada i znów ruszę z pracami (przerzucam się teraz na chwasty). Kilka dni muszę na to poświecić.
Oczko w ogrodzie fajna sprawa, u nas pełnią kilka funkcji (odwodnienie, basen dla psów i urozmaicenie terenu ). Mini oczko zrobisz w kilka dni .

Alicjo, wiciokrzewu jeszcze nie mam. Na razie wstrzymuję się z zakupami. Najpierw muszę się odchwaścić, następnie pozbyć kilku doniczek i później zobaczę, co ewentualnie mogę dokupić.

Darcia, wiem, rośliny szybko rosną. Na codzień tego nie widzę, dopiero jak ogladam zdjęcia, to widać różnicę
Judith 00:08, 22 cze 2021

A jak Anabellki?
Agatorek 00:15, 22 cze 2021

Bez większych zmian. Chyba pogoda im nie pomaga się „odrodzić”. Niestety mają tam trochę słońca.
Judith 00:26, 22 cze 2021

Wspominałaś, ze jedna coś wypuszcza...?
jolanka 09:14, 22 cze 2021

Też nie wyrabiam z tymi upałami. Nic nie można robić tylko się gapić… czasami przez okno bo w domu chłodniej
Martka 09:19, 22 cze 2021

Aga, pogoda nas blokuje... mój ogrodowy urlop skończył się fiaskiem, bo nie było szans na grubsze prace typu kopanie czy sadzenie. Właśnie czytałam artykuł o klonach palmowych, że pora wysadzania do gruntu to najbezpieczniej do końca lipca, aby miały czas na ukorzenienie się, później jest duże ryzyko przemarznięcia. Mam tylko dwa do posadzenia, ale w te upały przecież nie ma szans. Czy dziś popada, oto jest pytanie...
SlonecznyOgrod 10:41, 22 cze 2021

Takie upały nie pomagają nowo posadzonym rośliną, trzeba dużo podlewać, żeby przetrwały Jak się mają Twoje klony, derenie i inne nabytki ?