Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 19:33, 09 lip 2021

Z frontu wszystko ok, chociaż trochę się obawiałam, że któraś brzoza się złamie.
Z tyłu jedna jabłonka (Royal Beauty) jest trochę pochylona. I jeden cis leży, był wysoki, niedawno sadzony i chyba go podmyło. Ciagle pada, więc jutro mu będę „pomagać”.
inka74 19:37, 09 lip 2021

Wracałam samochodem jak się zaczęło działać w Warszawie. Zastanawiałam się czy dojadę. Krople były jak groch.
Agatorek 23:20, 09 lip 2021

Iwonka, ja od dłuższego czasu wybieram się do Warszawy, ale jakoś te burze mnie powstrzymują. Za każdym razem, jak się wybierałam, to dostawałam alert RCBChyba, że wezmę łódkę na hol .
ajka 23:32, 09 lip 2021

Też dostaliśmy alert. U mnie całą noc grzmiało, błyskało i lało od późnego wieczora. Jeszcze dziś do 10 rano były pioruny i błyski. W życiu nie widziałam tak długiej burzy. Córka rano przybiegła przerażona. Położyło mi lawendę, ale reszta chyba na szczęście bez uszczerbku.
LIDKA 23:45, 10 lip 2021

Malwy piękne.
Nie mam.
Pergole cudne. Widac ze masz spójne plany na elementy przy domu i wokoł.
Ciekawam co posadzisz.

Rabatki wypielone zawsze śliczne i jakos inaczej rośliny sie prezentuja- dostojniej.

A i Twoje zwierza zawsze wiedza kiedy wejść w kadr.

Moja Sonia choruje. Lat 14. Starość chyba. Nie umiem sobie wyobrazic że kiedyś trzeba bedzie sie pożegnać.

Buziaczek

LIDKA 23:55, 10 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Iwonka, ja od dłuższego czasu wybieram się do Warszawy, ale jakoś te burze mnie powstrzymują. Za każdym razem, jak się wybierałam, to dostawałam alert RCBChyba, że wezmę łódkę na hol .

Ja akurat lubie burze. Jako dziecko biegalam podczas letniej burzy po rozgrzanym asfalcie nz boso i miałam radoche. A Babcia która mnie pilnowala nieomal zasłabla jak mnie zobaczyla.
Chwile póżnie na droge spadly 2 duże akacje.

Teraz podczas burzy siadam przed domem na zadaszonym tarasie i słucham piorunów i deszczu.

A ostania burza zrobiła duże szkody mojej siostrze. Piorun trząsnał w tranformator obok domu i popalilo im urzadzenia w domu a modem normalnie wybuchł.

Teraz walczy z ubezpieczalnią.

Chyba dziwna jestem z tymi burzami.
Agatorek 00:42, 11 lip 2021

Lidka, ja podczas ostatniej burzy stałam na zewnątrz i patrzyłam się (jak jakaś nienormalna ) na uginające się brzozy. Dopóki eM nie wrócił do domu .

W tym roku raczej nie skończę wszystkich nowych rabatek. Chciałabym „tylko” posadzić jeszcze to, co już mam w doniczkach, czyli klony palmowe, derenie, trawy (tych jeszcze muszę dokupić), jakieś mniejsze bylinki, pojedyncze drzewka (i drzewo, bo jeden wiąz ma pewnie koło 3 metrów i gruby pień - kupiony był w wielkiej donicy).
Oprócz traw pewnie skuszę się jeszcze na róże. No cóż, zachorowałam . Na pewno będą przy altance. I pewnie na altance, bo chciałabym dać tam pnące odmiany.

Puste miejsca na rabatach będę pewnie wypełniać powoli w przyszłym roku. Wszystko zależy od tego, w jakim tempie będę działać w tym sezonie. No i oczywiście od pogody. W zeszłym roku ostatnie rośliny sadziłam na koniec listopada (!), wszystkie się przyjęły. Tylko jedna tuja (nie pamietam nazwy, taka złota kulista) mi uschła (ale dopiero teraz).

W tym tygodniu tylko pieliłam. O mamo...ile zielska wywiozłam... a i jeszcze zostały mi oczka przed domem (ten mój największy busz ) do oczyszczenia. Tam mniej pracy z chwastami, ale za to mam tam sporo juk jeszcze i ich suchych liści do usunięcia. Może w przyszłym tygodniu się tym zajmę, jak znajdę czas i melodię na taką pracę.

Moje zwierzaki zawsze ze mną, za mną lub przede mną chodzą, jak robię zdjęcia. Takie modelki i modele .
Szkoda Twojej psinki . 14 lat to już chyba starość, w sumie zależy to od rasy. Jak mieszkałam w Warszawie, w bloku, to miałam yorka miniaturkę. Dożyła 17 lat. I też mi było smutno.

Buziaczek
LIDKA 00:48, 11 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Lidka, ja podczas ostatniej burzy stałam na zewnątrz i patrzyłam się (jak jakaś nienormalna ) na uginające się brzozy. Dopóki eM nie wrócił do domu .

W tym roku raczej nie skończę wszystkich nowych rabatek. Chciałabym „tylko” posadzić jeszcze to, co już mam w doniczkach, czyli klony palmowe, derenie, trawy (tych jeszcze muszę dokupić), jakieś mniejsze bylinki, pojedyncze drzewka (i drzewo, bo jeden wiąz ma pewnie koło 3 metrów i gruby pień - kupiony był w wielkiej donicy).
Oprócz traw pewnie skuszę się jeszcze na róże. No cóż, zachorowałam . Na pewno będą przy altance. I pewnie na altance, bo chciałabym dać tam pnące odmiany.

Puste miejsca na rabatach będę pewnie wypełniać powoli w przyszłym roku. Wszystko zależy od tego, w jakim tempie będę działać w tym sezonie. No i oczywiście od pogody. W zeszłym roku ostatnie rośliny sadziłam na koniec listopada (!), wszystkie się przyjęły. Tylko jedna tuja (nie pamietam nazwy, taka złota kulista) mi uschła (ale dopiero teraz).

W tym tygodniu tylko pieliłam. O mamo...ile zielska wywiozłam... a i jeszcze zostały mi oczka przed domem (ten mój największy busz ) do oczyszczenia. Tam mniej pracy z chwastami, ale za to mam tam sporo juk jeszcze i ich suchych liści do usunięcia. Może w przyszłym tygodniu się tym zajmę, jak znajdę czas i melodię na taką pracę.

Moje zwierzaki zawsze ze mną, za mną lub przede mną chodzą, jak robię zdjęcia. Takie modelki i modele .
Szkoda Twojej psinki . 14 lat to już chyba starość, w sumie zależy to od rasy. Jak mieszkałam w Warszawie, w bloku, to miałam yorka miniaturkę. Dożyła 17 lat. I też mi było smutno.

Buziaczek

Moja sonia to kundelka schroniskowa taka do kolan. Miała raka. Ropomacicze 2 razy. Zapalenie pęcherza 2 razy teraz 3 i ma guz na sledzionie. Wiec ciężko.
Za slabe nerki na operacje.
Agatorek 01:36, 11 lip 2021

Przykro mi Lidka
Joann 03:12, 11 lip 2021

A ja przyszłam pochwalić awatarek Bardzo ładny