Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Ewa777 11:07, 22 mar 2022

Ja bym nie przycinała i poczekała do maja aż hortensja ruszy. Przyciąć zawsze zdążysz. Posadź w kwaśnej ziemi. Ona z ziemi też puści w tym roku nowe gałązki, więc się zagęści.
DariaB 11:38, 22 mar 2022

Ubawiła mnie historia z kurierem mieliby na pewno niezłe miny po otworzeniu paczki
sylwia_slomc... 12:25, 22 mar 2022

Ale numer z kurierem. Też jestem ciekawa jakie by były miny... I komu by się oberwała wiązanka
daszum 12:51, 22 mar 2022

Z kurierami bywa różnie.
U mnie najczęściej zostawiają paczki na murowanym słupie bramy wjazdowej

Agnieszko potwierdzam chęć wynajęcia części Twojej działki.
Będę ją uprawiać zdalnie
Agatorek 15:46, 22 mar 2022

Poczekam trochę z tym cięciem hortensji. Teraz tylko będę polewać i dam nawóz za jakiś czas.
Chociaż szefowa radzi, żeby przyciąć od razu .

Z kurierami miewałam już różne historie, ale tego to jeszcze nie było, że jeden paczkę przywiózł, a za godzinę paczki już by nie było, bo drugi by ją zabrał .

Danusiu, ja się tak umówiłam z kurierami, że paczki zostawiane są na takim specjalnym „paczkomacie” przed bramą, mam zrobioną półkę na paczki przez kowala.
Ile byś chciała tej działki, z pół hektara, hektar?

Agatorek 15:48, 22 mar 2022

Ta dam, przyjechały OLBRZYMY .

4 sztuki klon Crimson sentry i 1 szt tulipanowiec Fastigiata. Mają co najmniej 3,5-4 m.

Także wybaczam podwyżkę ceny o 10%, bo drzewka są wyższe od tych jesiennych o conajmniej 1- 1,5 metra

Wiolka5_7 17:39, 22 mar 2022

Takie to drzewa od razu będą widoczne
anabuko1 17:40, 22 mar 2022

O fiu, fiu !No proszę takie duze drzewa to i efekt od razu w tym sezonie będzie widoczny.
Fajnie
Martka 17:50, 22 mar 2022

Podwyżka? Po przeliczeniu ceny na centymetry dostałaś jeszcze pewnie pół metra "w gratisie" na każdym Piękne okazy. Gratulacje, gdzie one pójdą? Powtórzę się, że sadzenie drzew ma w sobie coś magicznego, wyjątkowego, gdy takie duże "życia" zamieszkują w naszych ogrodach, to nic nie jest tak jak wcześniej
Agatorek 18:24, 22 mar 2022

Wiolka, Aniu, tych drzewek trudno nie zauważyć . I psy ich nie połamią

Martuś, te klony będą posadzone z boku domu wzdłuż drogi na „parking”.

Stara mapa w Google jeszcze . Nie ma na niej oczka z tyłu, niczego nie ma z tyłu , rondo jeszcze przed zegarem…nie ma rabat, które dorysowałam obok domu.
Czerwone kropki to klony. Będzie ich siedem, ale ciężko było mi narysować 7 kropek . Mam tam 3 sztuki posadzone jesienią, teraz dojdą 4, bo chyba dałam między nimi za duże odstępy.