Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 19:24, 08 cze 2022

Kasiu, dwa dni po tych ostatnich fotkach już widać różnicę, szczególnie przy różach.

Daria, jak patrzę na tempo wzrostu chwastów, to też mi się nie chce . Ale i tak idę tyrać. Dziś tylko godzinę pieliłam, bo deszcz się rozpadał. Wczoraj i przedwczoraj też padało (lało), więc roślinki podlane.
Rabata z pniami dziękuje

Ewa, dziękuję . Masz rację, nie mogę się doczekać buszu .

Dla Was Gartenprinzessin Marie-José

Judith 19:42, 08 cze 2022

Piękna róża! Zasługuje na miejsce w awararku .
Agatorek 19:48, 08 cze 2022

oj tak . W tej chwili jest na podium. Ale ma dużą uśpioną konkurencję
LIDKA 20:10, 08 cze 2022

Ta Gasten coś tam faktycznie piękna jest.
Jak patrze na Twoją pomponelle to nie wiem czy ją mam czy pastelle.
Zamówienia nie moge znaleźć i musze czekac aż zakwitnie. Piękną ją masz.
Kwiaty wynagradzają nasz trud i harowanie.
Rojodziejowa 20:38, 08 cze 2022

Te niemieckie nazwy różyczek są przeuroczo łamiące język Właśnie zapomniałam spytać germanistek u mnie w szkole, jak się wymawia nazwę mojej, bo w szkółce mówią Sznekuszen i coś mi to nie do końca gra

Lidzia, Pomponella to mocny róż, a Pastella dużo jaśniejsza.
Basieksp 21:58, 08 cze 2022

Awatarek bardzo ładny Oj będzie się działo jak konkurencja dla tej róży się obudzi
Anda 22:08, 08 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Te niemieckie nazwy różyczek są przeuroczo łamiące język Właśnie zapomniałam spytać germanistek u mnie w szkole, jak się wymawia nazwę mojej, bo w szkółce mówią Sznekuszen i coś mi to nie do końca gra

Lidzia, Pomponella to mocny róż, a Pastella dużo jaśniejsza.

Sznekussien

U z kropkami u góry nie ma polskiego odpowiednika fonetycznego.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 23:52, 08 cze 2022

Masz fantastyczne pomysły, te rabaty z pniami i kamiennymi ścieżkami wyglądają świetnie. Możesz być z siebie naprawdę dumna.

Nie szalej tak z tymi awatarkami, bo potem cię nie poznaję
Magara 00:49, 09 cze 2022

ajka napisał(a)

Nie szalej tak z tymi awatarkami, bo potem cię nie poznaję

Popieram
Agatorek 01:45, 09 cze 2022

Lidka, oj tak, jak patrzę na te piękności, to już nie pamiętam, ile czasu i siły musiałam na to poświęcić
Tak, jak Asia pisze, pomponella i Pastella mocno różnią się kolorem. Ale obie zachwycają

Asiu, ja nawet czasami nie potrafię dobrze napisać tych nazw, często kopiuję z innych stron, bo pewnie bym zrobiła kilka literówek
Ale dobrze, że jest z nami Ewa . Zawsze wspomoże z językiem niemieckim. Miałam go przez rok na studiach jako drugi język i nawet nieźle mi szło. Tylko niestety wszystko (prawie) zapomniałam już .

Basiu, awatarek dziękuje. Nie mogłam się powstrzymać . Dziś stałam i gapiłam się na tą różę dość długo. Dobrze, że eMa akurat nie było .

Aniu, dziękuję. Muszę przyznać, że jestem z siebie dumna . Oczywiście niektóre pomysły rodziły się w bólach .
Postaram się często nie zmieniać obrazków, ale ta róża mnie zachwyciła

Daga, spróbuję . Szkoda, że nie można mieć jeszcze kilku zdjęć w podpisie .