Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

UrsaMaior 17:55, 16 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Iza, do sadzenia daleka droga . Po pierwsze jest za gorąco (a nie wszyscy mamy chłodek i cień ), a po drugie tylko dla jednego mam wybraną miejscówkę . Ale u mnie to normalne . Wolę kupić i przetrzymać w doniczkach niż nie kupić, bo później akurat nie będzie danej rośliny.

Nie jesteś jedyna, u koleżanki April Kanzan stał tyle lat w doniczce, że stał się kolumnowy U mnie już chyba 3 rok i dopiero teraz zaczął wykazywać cechy kanzanowe
Alija 23:16, 16 lip 2023

Wszystkie trzy judaszki piękne, świetne zakupy Ci się przytrafiły.
Aż nabrałam ochoty na jakiegoś judaszka, do tej pory nie mam żadnego, jak to możliwe???
Gruszka_na_w... 15:26, 17 lip 2023

Piękne zakupy!
Ile doniczek P9 z kalamintą zakupiłaś?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 15:53, 17 lip 2023

Heart's bardzo twarzowy. Super zakupy judaszowe. Aż boje sie pytac o cene, bo ładne wyrośniete okazy

Jeszcze jedno czy ktos widzi różnice w lisciach pomiedzy Heart's, Rising i Golden Fall's, bo nie wiem czy az tak bardzo sie spinac na te limonkowe. Goldena bede miec a Risinga mam. Moze pokroj, Golden jest pendulą a tamte?
April 16:33, 17 lip 2023

Golden Falls jest teraz jasno zielony a Rising zostaje limonka
Mam obydwa
Agatorek 17:13, 17 lip 2023

Ewa, owszem zmieszczą się . Na razie stoją grzecznie i czekają

Iza, za chwilę kiku shidare nie będzie mieścić się pod dachem

Alicjo, czas to zmienić, na pewno chociaż jeden się zmieści u Ciebie

Haniu, tylko 5, to tak na próbę

Tarciu, heartsa kupiłam, bo ma inny pokrój niż golden falls. A kolor to różnie, pewnie też zalezy od nasłonecznienia

Jola, risinga jeszcze nie mam do porównania, ale w tym sezonie już dość judaszowców
ajka 18:14, 17 lip 2023

Judaszowce cudne, zazdroszczę. Alley Cat bardzo ciekawy, nie znałam.
Niestety mój Ruby Falls się nie obudził. Teraz myślę czy w jego miejsce innego szukać, czy na inne drzewo tym razem postawić. Mam stracha.
TAR 09:46, 18 lip 2023

Popadało?
Agatorek 11:50, 18 lip 2023

Aniu, szkoda Twojego . Raczej bym coś innego posadziła na jego miejscu. A innego judaszowca gdzie indziej. Może na miejsce wisni na froncie?

Tarciu, trochę popadało . Jeszcze nie tyle, ile bym chciała, ale widmo podlewania odsunęło się o kilka dni.
anabuko1 13:45, 18 lip 2023

Agatorek napisał(a)
Dziś przyjechały zakupki z pewnej fajnej szkółki

Kupiłam drobiazgi do uzupełnienia czyli 2 jeżówki DC, kilka rojników (mam kilka metalowych donic, w tej chwili rosną w nich werbeny, ale trochę im za ciepło, mimo tego, że są w cieniu 2/3 dnia)

I judaszowce

Hearts of Gold

Eternal Flame ( w samochodzie mieli ich chyba z 10, wystawili i mogłam wybrać ), wybrałam w formie drzewka

No , no fajne te judaszki.
I wielkie. Ciekawa jestem ceny? I szkółki ?
Napiszesz na priv ?
A dodatkowe gratisy jak najbardziej fajne