Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

mrokasia 15:30, 18 lip 2023

Fajne te zakupy. Zazdroszczę Ci miejsca na sadzenie.
Ja za Twoją sugestią zamówiłam Raureify na brzozową w zamian za stipy. Dziś przyszły, może uda się posadzić. Dzięki .
Kasya 17:22, 18 lip 2023

Bardzo ładne
Trzeba je odpowiednio wyeksponować
U mnie niestety miejsca brak
inka74 21:20, 18 lip 2023

TAR napisał(a)
Heart's bardzo twarzowy. Super zakupy judaszowe. Aż boje sie pytac o cene, bo ładne wyrośniete okazy

Jeszcze jedno czy ktos widzi różnice w lisciach pomiedzy Heart's, Rising i Golden Falls, bo nie wiem czy az tak bardzo sie spinac na te limonkowe. Goldena bede miec a Risinga mam. Moze pokroj, Golden jest pendulą a tamte?
sa różnice w przebarwianiu się młodych liści. Rising ma bardziej intensywną kolorystykę młodych przyrostów. U mnie może to być spowodowane, że jest bardziej w słońcu niż Fall's. Sama zieleń jest podobna. Kwitną inaczej (z tego co pamiętam). Główna różnica - pokrój.
inka74 21:25, 18 lip 2023

Aga, fajne sztuki upolowałaś. Mówili ci, aby je jeszcze nie sadzić? Podlewać, odstawić w cień. Zostawić nawet 2 tygodnie ale w sierpniu posadzić bo Ethernal jest wrażliwy na przymrozki i musi się ukorzenić. Przed sadzeniem delikatnie przesuszyć bryłę korzeniową aby swobodnie wyszła z doniczki bez uszkodzenia korzenia i wysypania ziemi. Powtarzam co mi mówiła właścicielka, jak się ze mna umawiała na transport.
Czuję, że znowu na pierwszą zimę trzeba będzie go opatulić...
Agatorek 16:15, 19 lip 2023

Aniu, baaardzo fajne resztę masz na priv

Kasiu, Kasyu, coś za coś . Dużo miejsca na sadzenie= dużo pokus= dużo pracy później

Iwonka, tak, też dostałam tą informację . Na razie i tak nie mam czasu na sadzenie, i pogoda też nie jest zbyt łaskawa. Za gorąco. Akurat sierpień będzie dla mnie lepszy.
Teraz w wolnym czasie, jak nie ma żaru z nieba, to sadzę różne pierdółki . Udało mi się też posadzić 3 ambrowce slender, fotek chwilowo brak, ale będą.

Agatorek 16:18, 19 lip 2023

Czy ja mogę dobrowolnie oddać się na leczenie?

Dziś w końcu dotarłam do Pęchcina, duchota straszna.

Przez April kupiłam dwa buki

Agatorek 16:19, 19 lip 2023

Klona Ryusen

Dwa dzwoneczki
Agatorek 16:20, 19 lip 2023

I dwie języczki (jedną na bank zabierze mi mama )

Agatorek 16:21, 19 lip 2023

Miałam jeszcze chętkę na derenia, ale nawet nie próbowałam go wcisnąć, za duża donica.
Może napiszę i mi przywiozą
TAR 16:29, 19 lip 2023

mialam tego klona, jest świetny piekne zakupy i kolejny watek, w ktorym sie natykam na tego dzwonka, w koncu go dopadne. w ramach urlopu tez sobie pojade i zalicze pobliskie ogrodnictwa, moze bedzie cos na moj portfel bo ostatnio przeginali z cenami.

moje roslinki zakupione przez Aprila wczoraj do mnie dotarly, małżon sie pofatygowal odebrac, byl w poblizu i sie zakochal w ogrodzie Aprilowym. Bede miec o wiele latwiej od teraz, nawet nie wysilajac mojego daru przekonywania jestem geniuszem wysylajac go tam