Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

April 20:14, 15 lip 2023

Alley Cat też za mną chodzi. Pieęęękny
Makao 20:19, 15 lip 2023

Ale super te judaszowce. Tego ostatniego dziś widziałam i kobietka mi powiedziała że one bardzo wrażliwe na słońce i wiatry są. U nich stał pod dachem a i tak miał poprzysychane brzegi liście więc dobre miejsce mu znajdź bo cudny jest.
Kasya 20:36, 15 lip 2023

Tak… szkółki powinny przejść na handel obwoźny
Agatorek 23:05, 15 lip 2023

Lidka, ten Alley cat strasznie mi się spodobał na żywo, więc wzięłam, po co miał wracać z powrotem so szkółki.

Basia, No mi też się wszystkie podobają

Dzięki Gosia

Iza, do sadzenia daleka droga . Po pierwsze jest za gorąco (a nie wszyscy mamy chłodek i cień ), a po drugie tylko dla jednego mam wybraną miejscówkę . Ale u mnie to normalne . Wolę kupić i przetrzymać w doniczkach niż nie kupić, bo później akurat nie będzie danej rośliny.
3,5 metrowa wiśnia kiku shidare stoi od prawie 3 miesięcy w donicy. Ale już niedługo będzie posadzona

Bożenko, bardzo, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa . Jakoś mi wyszedł ten ogród, przyznaję nieskromnie . W tygodniu była u nas siostra eMa i też była w szoku (mieszka od kilkunastu lat za granicą i rzadko przyjeżdża). Teraz będą się budować w PL i poprosiła mnie o pomoc w założeniu ogrodu .
A czy robię zakupy z głową? No chyba nie, skoro kupiłam 3 judaszowce, a wiem, gdzie posadzę jednego .

Jola, gdybym wiedziała, że szukasz eternala, to bym wzięła. Nawet by Ci przywieźli, bo Iwonka (Inka) też od nich kupiła i też dziś miała dostać. Ehh, ale może jeszcze będą jechać z drzewkami, albo Ci wyślą. Napiszę jeszcze na priv.

Aniu, dzięki za info. Na razie stoi w cieniu
Ale z tego co zauważyłam u siebie (u dereni i np judaszowca golden falls), to pierwszy rok mają właśnie takie liście, a w kolejnym juz ich nie przypala. Ale postaram się znaleźć mu dobre miejsce

Kasia, fajnie by było . A ile czasu można zaoszczędzić
Magara 23:16, 15 lip 2023

Aga, super zakupy Nie zazdroszczę w ogóle Twoje mnie zawsze cieszą bo są duże a nie pikutki Miło się ogląda
Agatorek 23:21, 15 lip 2023

Pikutki też kupuję
Np. Kupiłam ostatnio kalamintę w P9
Magara 23:36, 15 lip 2023

No widzisz, ja tylko gabaryty zauważam
Kordina 23:55, 15 lip 2023

Aga, nic dziwnego, ze siostra eMa prosi o pomoc, toż Ty wytrawna ogrodnica się zrobiłaś a dwa judaszowce dla niej (akurat!)
Agatorek 00:35, 16 lip 2023

Magara, może dlatego, że tych mikrusów nie pokazałam

Bożenko, nigdy w życiu nie oddam dobrowolnie judaszowców , mogę jej pomóc kupić
Anda 02:13, 16 lip 2023

Przepiękne judaszki I bardzo dobrze, że trzy wzięłaś. Masz duży ogród, zmieścisz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies