Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Magleska 20:34, 13 sie 2023

Agatorek napisał(a)

Aga co to są za trawki ? podobają mi się ? to te Raureify co na nie poluję ,czy jeszcze jakieś inne ? rozłażą się ,czy kępkami rosną ?

Agatorek napisał(a)

te żurawki też obłędne

szpalery hortensji robią wrażenie i wogóle dużo lepiej mi się po wizycie u Ciebie fotki ogląda

jak byłyśmy ,to na hortki nie zwróciłam uwagi ,a masz ich bardzo dużo

Pięknie masz roślinki szaleją na całego

Agatorek 20:43, 13 sie 2023

Monia dzięki, po wizycie zawsze łatwiej jest się zorientować

Basiu, troszkę było za ciemno chwilami . Ale wcześniej nie było szans na wyjście z domu, za gorąco.

Madzia, tak to te raureify. Nie rozłażą się, ładnie rosną kępkami , moje ulubione (nie grymaszą jak hakonki u mnie, chociaż widzę progres u nich też).
Te żurawki to brownies. I masz rację, są obłędne .
Kupiłam ostatnio jeszcze podobne, zgapiłam od Ursy, rex Dark Angel, w tygodniu powinny dojechać.

Jak byłyście z Monią, to hortki dopiero startowały, były mniej widoczne.
Dzięki za komplementy
Joann 20:56, 13 sie 2023

Aguś, zazdroszczę Wam tych spotkań

Cudnie masz, w tym roku ogród Ci się odwdzięczył za trud i wysilek! Wszystko zaplanowane z rozmysłem, tworzysz wyjątkowy ogród. A co to będzie za kilka lat??

Świnka - cudo!
Dorii 21:08, 13 sie 2023

No teraz to się spodziewaj niezapowiedzianych odwiedzin. Takiej świnki nikt nie ma i jak kiedyś zobaczę to się wpraszam na kawę :⁠-⁠P
Agatorek 21:24, 13 sie 2023

Joann, wiesz, to nic trudnego, wsiadasz w auto i jedziesz
Dziękuje za miłe słowa

Dorii , lepiej się jednak zapowiedzieć z wizytą, bo jak ktoś stoi pod bramą, to już nie tak łatwo zamknąć psy (przynajmniej, jeśli chodzi o mnie ). A świnki i tak nie widać z drogi (mam długi podjazd do bramy ).
Ale oczywiście zapraszam
LIDKA 22:02, 13 sie 2023

Pięknie. Podobają mi się Twoje kamienne ścieżki poprzerastane. Tak się romantycznie wiją wśród roślin.
Szpalery hortek wymiatają. Po ile krzaków sadziłaś?

Aga pokaż z bliska te lebiodki co polecasz. Jakie one wysokie?

Jedną mam jakąś. Ona taka prawie płożąca.
Agatorek 22:41, 13 sie 2023

Lidka dziękuje . Mam w szpalerkach po około 12 hortek w każdej odmianie. Nie pamietam dokładnie, ale tak plus/minus.
Mam jeszcze inne, porozrzucane po rabatach.

Znalazłam zdjęcie lebiodki, obie odmiany wyglądają bardzo podobnie. Wysokie na ok 0,5 m. Pokroj lekko wachlarzowaty, ale na pewno nie płożący.

Magara 23:29, 13 sie 2023

Aga, dzięki Skrzynka-świnka - cudo Rabaty - też cudo Nie wiem jak Ty te areały ogarniasz Ja mam promil Twojej przestrzeni i ciągle w niedoczasie jestem
Dorii 23:30, 13 sie 2023

Zapomniałam o twoich potworach stojących na straży :⁠-⁠P

Też mam taką roślinkę, dostałam od siostry jako oregano, rośnie u mnie wśród innych ziół i używam w kuchni.
Jedną kępkę mam pod pigwowcem i wygląda to jakby pigwowiec zakwitł. Super jest i zamierzam zaprosić na rabaty. Tylko mocno się sieje.
Kasya 05:25, 14 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Przy okazji kilka fotek.

Jaki ładniutki ten hibiskus
Juz takiego dużego kupowalas ?
Mój biały od siewki po 5 latach jeszcze trochę mniejszy