Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

mrokasia 06:24, 08 wrz 2023

U mnie tak zanikały kukliki Bohema Pink. Przesadziłam w inne miejsce, zobaczymy jak im tam będzie.

Basen budujesz???
Kasya 07:06, 08 wrz 2023

U mnie wisteria ma jakby … trzecie kwitnienie
Tzn nie…. W terminie normalnego pierwszego kwitnienia nie zakwitła wcale bo ją przymroziło
Kwitła wtedy kiedy większość powtarza…. A teraz znowu wypuszcza kwiatki
April 07:45, 08 wrz 2023

Nie mogę się doczekać tej twojej nowej inwestycji. Bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie i jak zagospodarujesz teren wokół.
Trzymam mocno kciuki
inka74 08:30, 08 wrz 2023

Agatorek napisał(a)
Iwonka, dziś zauważyłam jeden kwiatek …uwaga… barwinka
a to co, wiosnę niby mamy mieć?
Agatorek 10:39, 08 wrz 2023

Mrokasiu, też mam nadzieję, że po przesadzeniu kukliki ruszą.
I tak, budujemy basen . Także w przyszłym sezonie zapraszam na pool-party .

Kasya, czyli u Ciebie też różne cuda i dziwy się dzieją

Dzięki Jola . Ja też trzymam kciuki , zaczynają za tydzień w piątek. Na teren wokół mam już jakiś wstępny plan, tzn teren wokół będzie wyłożony płytami gresowymi, żeby postawić jakiś mały stolik czy leżaki. Całość terenu „utwardzonego” będzie ogrodzona płotkiem od Pana Kowala (żeby psy tam nie wchodziły). I dopiero za tym elementem będą dwie rabaty, wzdłuż krótszych boków. Wzdłuż jednego dłuższego boku musi zostać przejazd na kosiarkę, traktorek (od strony ogrodzenia). Wzdłuż drugiego boku, od strony domu rosną już drzewa m.in. Parocja, więc tu raczej też nie będę nic robić. Może później narysuję jak to widzę .
W tym roku, po zakończeniu prac, chcę tam posadzić kilka większych roślin, żeby się ukorzeniały, resztę zrobię pewnie wiosną.

Róża od Ciebie puszcza listki !

Iwonka, na razie jakby lato jeszcze było .

Judith 10:56, 08 wrz 2023

OMG! Ale świetne plany! A gdzie będzie basen? - to mnie bardzo ciekawi

PS. Czy ja dobrze pamiętam, że zarzekałaś się, że basenu długo nie będzie?
April 11:04, 08 wrz 2023

Agatorek napisał(a)

Dzięki Jola . Ja też trzymam kciuki , zaczynają za tydzień w piątek. Na teren wokół mam już jakiś wstępny plan, tzn teren wokół będzie wyłożony płytami gresowymi, żeby postawić jakiś mały stolik czy leżaki. Całość terenu „utwardzonego” będzie ogrodzona płotkiem od Pana Kowala (żeby psy tam nie wchodziły). I dopiero za tym elementem będą dwie rabaty, wzdłuż krótszych boków. Wzdłuż jednego dłuższego boku musi zostać przejazd na kosiarkę, traktorek (od strony ogrodzenia). Wzdłuż drugiego boku, od strony domu rosną już drzewa m.in. Parocja, więc tu raczej też nie będę nic robić. Może później narysuję jak to widzę .
W tym roku, po zakończeniu prac, chcę tam posadzić kilka większych roślin, żeby się ukorzeniały, resztę zrobię pewnie wiosną.

Róża od Ciebie puszcza listki !

Plany zacne
Mając taki zwierzyniec faktycznie ogrodzenie niezbędne.
Cieszę się że róża przeżyła i postanowiła się zadomowić. Mam jeszcze jedną do oddania. Miała być pomarańczowa, mała. Jest różowa i pęd nowy ma już 150cm. No nie spełnia założeń. Cyknę fotkę jak ponownie zakwitnie. Jest w donicy, wielkiej donicy, więc z transportem byłoby łatwiej
mrokasia 11:05, 08 wrz 2023

No właśnie, gdzie ten basen będzie???
anuska2507 11:10, 08 wrz 2023

Też jestem ciekawa Znowu plany z rozmachem
TAR 11:18, 08 wrz 2023

Ale fajnie, basen. Tez chcielismy ale ostatecznie postawimy spa na probe. Ślubny impregnuje ramy pod podest, chcemy postawic kolo tarasu. Jak nam nie podejdzie to pomyslimy pozniej o czyms innym.